Ted Kolejinde Liseli Öğrenciler Cern’e Gidiyor

Ted Kolejinde Liseli Öğrenciler Cern’e Gidiyor

Malatya TED Kolejinde liseli öğrenciler Fizik Öğretmenleri rehberliğinde, 6 Şubat tarihinde bilimsel ve teknik CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) gezisine gidiyor.
TED Malatya Koleji’nden yapılan açıklamada CERN Laboratuarlarının dünyanın en büyük ve merak uyandıran Fizik Laboratuvarları olduğu belirtilerek 1954 yılında kurulan CERN’de dünyanın önde gelen bilim adamlarının, evrenin oluşumunu çözümlemek ve çeşitli bilimsel konuların cevabını bulabilmek için halen çeşitli deneyler yaptığı belirtildi.
CERN’in, İsviçre’nin Fransa sınırında yerin 100 metre altında 27 kilometre uzunluğunda daire şekilde bir tünel ve bu tünele eşlik eden tesislerden oluştuğunun belirtildiği açıklamada “Parçacık fiziğinde 1960’lardan bu yana varlığı öngörüldüğü halde, uzunca bir süre bilimsel olarak deneyle kanıtlanamayan ve bu konunun anayasası konumundaki standart modeli tamamlayan Higgs Bozonu’nun CERN bünyesindeki deneylerle istatistiki olarak tespit edildiği 2013 senesinde teyit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.
TED Malatya Koleji Lisesi öğrencilerinin bu çok özel laboratuara giriş sağlayabilmek için uzun süreli yasal aşamalarının tamamlandığı belirtilerek CERN’de çalışan Türk mühendislerle tanışıp rehberliklerinde tesisin gezilecek olmasının heyecanının yaşandığını ifade edildi. Öğrencilerin geleceklerinde oldukça büyük bir referans olacak CERN gezisinin ardından ise öğrencilerin Fransa’nın Paris şehrine geçip Disneyland’da doyasıya eğlenecekleri belirtildi.