TEKDEN HASTANESİ DOKTORLARINDAN KASKİ ÇALIŞANLARINA EĞİTİM SEMİNERİ

TEKDEN HASTANESİ DOKTORLARINDAN KASKİ ÇALIŞANLARINA EĞİTİM SEMİNERİ

Tekden Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. İsmail Ekici ve Diyetisyen Duygu Deniz KASKİ çalışanlarına eğitim semineri verdi.
Tekden Hastanesi diyetisyeni Duygu Deniz, KASKİ personeline verdiği eğitim seminerinde diyabetli olanların ya da insülin direnci olan insanların nasıl beslenmeleri gerektiğinden bahsetti. Sağlıklı beslenme ve diyet yöntemlerini anlatan Deniz, hastane bünyesinde açılan Diyabet Takip ve Tespit merkezini anlattı.
Deniz ayrıca, sağlıklı ve bilinçli beslenme şekline sahip olmayan insanların şeker hastalığının tehlikesi altında olduğunu söyledi.
Tekden Hastanesi Nöroloji Uzm. Dr. İsmail Ekici ise, şeker hastalığının sinir sistemine verdiği zararları ve ortaya çıkan nöropatik hastalıkları anlattı. Şeker yüksekliği sonucunda kas sisteminin bozulduğunu anlatan Ekici, erken teşhisin öneminden bahsetti. Ekici, “Basit kas ağrısı yada basit bir uyuşma deyip geçiliyor fakat kökende daha farklı rahatsızlıklar yatıyor” dedi.
Seminer sonunda Dr. İsmail Ekici ve Diyetisyen Duygu Deniz KASKİ çalışanlarının sorularını yanıtladı. KASKİ Başkan Yardımcısı Mahmut Danacı, Tekden Hastanesi Müdürü Abidin Karabulut’a faaliyetlere verdiği katkıdan dolayı teşekkürler etti.