Tekirdağ Tso’nun Samsun İş Gezisi

Tekirdağ Tso’nun Samsun İş Gezisi

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen “Samsun İş Gezisi” kapsamında kente gelen heyet, Samsun’daki limanlar ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Gezi sonrası açıklamada bulunan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “Samsun; limanlarıyla, üretim çeşitliliğiyle gerçekten potansiyeli çok yüksek bir şehir. İş gezisi için iyi ki de Samsun’u seçtik” dedi.
Aralarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaevli, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Terkirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, Tekirdağ 1 Nolu Taşımacılar Birliği Kooperatif Başkanı Ali Rıza Eti, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İrfan Ekici’nin de aralarında bulunduğu 37 kişilik heyet, Samsun’a düzenledikleri iş gezisinin ikinci gününde inceleme ve ziyaretlerini devam ettirdi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır’ın eşlik ettiği heyet ilk olarak Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu’nu ziyaret etti. Vali Yardımcısı Osman Çobanoğlu, heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluğu dile getirirken, “Umarım iki şehir arasındaki ilişki daha da gelişir ve örnek projeler ortaya çıkar. Samsun, projeleriyle ve proje etrafında tüm kurum ve kuruluşların kenetlenmesiyle birlikteliğin üst düzeyde olduğu Türkiye’deki örnek illerden bir tanesi. Umarım buradan iki şehrin kazanımlarıyla ayrılırsınız” dedi.
Heyet daha sonra Samsunport Limanı’nda inceleme de bulundu. Heyete, burada Ceynak Lojistik ve Samsunport Yönetim Kurulu Başkanı Ali Avcı eşlik etti. Limanı gezen heyete daha sonra sunum yapıldı. Ali Avcı, sunumda Samsunport Limanı’nın konumu itibariyle Karadeniz Bölgesi’nin önemli faaliyet alanlarından biri olduğunu söyledi. Samunport’un potansiyeliyle cazibesini her geçen gün artırdığını kaydeden Ali Avcı, “Yaptığımız alt ve üst yatırımlarla limanımız şu anda Türkiye’nin en modern limanlarından biri konumunda. İnşallah yatırımlarımıza devam ederek limanımızı daha iyi noktalara taşıyıp, ülke ekonomimize de katkılarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.
Heyetin bir sonraki ziyaret adresi ise Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi(OSB) oldu. OSB Müdürü Hakan Tütüncüoğlu tarafından bilgilendirilen heyet, daha sonra da Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt ve ailesinin konuğu oldu. Misafirleriyle öğle yemeğinde ağırlayarak tek tek ilgilenen Cemal Yeşilyurt ve ailesi, heyete Yeşilyurt Grup faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Misafirperverliklerinden dolayı Cemal Yeşilyurt’a teşekkür eden konuk heyet, sonra ise Yeşilyurt Limanı’nda incelemelerde bulundu. Yeşilyurt Liman İşletmesi Müdürü Ali Arif Aytaç, heyeti liman hakkında bilgilendirdi. Yeşilyurt Limanı’nın Karadeniz Bölgesi’nde kamu dışında bir girişimci tarafından yaptırılmış ilk liman olma özelliğini taşıdığını belirten Aytaç, liman işletmelerinde pilotaj-römorkaj, gümrük ve kantar hizmetleri, katı-sıvı atık alımı, tatlı su ve elektrik temininin kaliteli ve güvenilir şekilde verildiğini kaydetti. Yeşilyurt Liman İşletmeleri’nin, dış pazarlara ve Karadeniz ile Anadolu’ya uzanan geniş bir hinterlanda sahip olduğunun altını çizen Aytaç, Samsun’un lojistik konumuna da büyük katkılar sağladıklarını söyledi.
Gün içerisinde Merkez OSB’deki ziyaretlerini devam eden Tekirdağ heyeti, Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrika Genel Müdürü İsmail Öz, heyete eşlik ederek, üretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma’nın kurulduğu 1984’ten bugüne sektörüne öncülük ettiğini belirten Öz, “Türkiye’de üç ayrı dalda aynı marka altında üretim yapma özelliğine sahip tek firma olan Borsan, hem Türkiye’nin en büyük kablo üreticilerinden biri hem de aydınlatma ürünleri ve grup priz üretiminde de kendi segmentinde Türkiye’nin en büyük firmasıdır. Türkiye’nin en donanımlı ve teknolojik fabrikalarından biri olan Borsan, üretiminin en nitelikli halini gerçekleştirirken, satış ağı alanında attığı büyük adımlarla, Türkiye’de 81 ilde 7 bölge müdürlüğü ile hizmet vermekte, 3 kıtada 60’dan fazla ülkedeki ihracat ağıyla da dünyaya açılmaktadır. Ulusal ve uluslararası tüm kalite belgelerine sahip olan Borsan, dünya standartlarındaki üretim ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşırken, daima zirveyi hedefleyerek üretimin her anında büyük bir titizlikle hareket eden önemli bir dünya markasıdır” şeklinde konuştu.
Tekirdağ heyeti, Merkez OSB’deki son inceleme gezisini ise Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne yaptı. Seral Pamuk Elyaf Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Erol Beytekin, çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi.
Heyetin Cuma gününü kapsayan inceleme gezisi Samsun Fuar ve Kongre Merkezi ve Gıda Organize Sanayi ziyaretlerinin ardından sona erdi. Gezi sonrası açıklamada bulunan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, “Samsun ve Tekirdağ ortak yönleri çok olan iki şehir. Benzer taraflarımızın olması dolayısıyla iş gezisi için Samsun’u seçmiştik. İyi ki de Samsun’a geldik. Gördüklerimizle çok etkilendiğimiz Samsun; limanlarıyla, üretim çeşitliliğiyle gerçekten potansiyeli çok yüksek bir şehir. Her şey beklentilerimizin üzerinde oldu. Umarım bundan sonraki süreçte ilişkilerimiz daha da ilerleyecek. Ben buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.