Tekirdağ’da Doktorları Şaşkina Çeviren Olay

Tekirdağ’da Doktorları Şaşkina Çeviren Olay

Tekirdağ’da 35 yıldır mide ağrısı çeken Nurhan Eser’in (66) safra kesesinden binlerce taş çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Adem Topaloğlu, "Normalde taş sayısı 8-10 civarında olması gerekir ancak bu hastamızdan binlerce taş çıktı. Çok şaşkınız" dedi.
Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi’ne şiddetli karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetiyle başvuran Nurhan Eser (66), Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Topaloğlu tarafından muayene edildi. 9 ay önce bypass ameliyatı geçiren ve yıllarca ağrılarını dindirmek için kullandığı ilaçlar sonucunda da midesinin dörtte üçü alınmış olan hastanın durumunu diğer branş doktorları da inceledi. Hasta için son derece riskli olan operasyonu Op. Dr. Adem Topaloğlu gerçekleştirdi. Ameliyat sırasında safra kesesinin taşlarla dolu olduğunu gören Topaloğlu, büyük şaşkınlık yaşadı.
"DOKTOR OLARAK ÇOK ŞAŞIRDIM"
Topaloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, safra kesesinin tamamı taşlarla dolu olan bir vaka ile ilk kez karşılaştığını ve çok şaşırdığını ifade etti. Normal şartlarda taş sayısının 8 – 10 civarında olduğuna dikkat çeken Topaloğlu, "Hastamız bize şiddetli mide ağrısı, bulantı ve kusma yakınmasıyla başvurdu. Yaptığımız tetkik ve incelemeler sonucunda hastamızın safra kesesinde taşlar bulunduğunu belirledik. Ancak, Nurhan Hanım kısa süre önce bypass ameliyatı geçirmişti. Bu bakımdan kendisi için safra kesesi ameliyatı riskliydi. Ameliyatı son derece başarılı geçti. Ameliyattan sonra bizi şaşırtan şey safra kesesinin tamamının taşla dolu olmasıydı. Çok sayıda taşla karşılaşıyorduk ama safra kesesinin tamamının taşlarla dolu olması karşılaştığımız nadir vakalardan bir tanesidir. Taşları saymadık taşları hasta kendisi sayacak ama tahminimce binin veya birkaç binin üzerinde irili ufaklı çok sayıda taş var. Kendisinin Türkiye’de, hatta dünyada safra kesesinden rekor sayıda taş çıkan ilk kişi olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
"66 YAŞINDA YENİDEN DOĞDUM"
Gerçekleştirilen ameliyatın ardından 35 yıldır çektiği ağrılardan kurtulduğunu belirten Nurhan Eser ise yaşadığı mutluluğu "Yeniden doğdum" sözleriyle dile getirdi. Uzun yıllar çeşitli hastanelere başvurarak hastalığına şifa aradığını anlatan Eser, "Dile kolay 35 yıl. Her anı ağrı ve acıyla yaşadım. Yıllarca ağrılarımı dindirmek için kullandığım ilaçlar midemi çürüttü. Ameliyatla midemin yarısından fazlası alındı ancak yine de iyileşmedim. 9 ay önce bypass ameliyatı oldum. Tekrar kalp krizi geçiriyorum sandım hastaneye geldiğimde doktorlar inceleme yaptı. Daha sonra safra kesemde taş olduğu ortaya çıktı. Ameliyat olduktan sonra kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum. Beni dertlerimden kurtaran doktorlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
"ADIMI REKORLAR KİTABINA YAZDIRACAĞIM"
Ameliyatının ardından safra kesesinin tamamının taşlarla dolu olmasına çok şaşırdığını söyleyen Eser, şöyle devam etti: "Bu duruma doktorlarımın şaşırması, beni daha da şaşırttı. Safra kesesinden bu sayıda taş çıkan ilk vaka benim olduğumu düşünüyorlar. Nihayet sonunda sağlığıma kavuştum. Adımı rekorlar kitabına yazdıracağım."