Tekirdağ’da Geçici Koruma Altındaki Yabancılarla İlgili Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ’da Geçici Koruma Altındaki Yabancılarla İlgili Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Türkiye’ye 2011 yılında başlayan göç sebebiyle Başbakanlık AFAD aracılığıyla genelge çerçevesinde geçici olarak koruma altına alınan yabancılarla ilgili Tekirdağ’da koordinasyon toplantısı yapıldı.
Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar neticesinde, 2011 yılında başlayan Türkiye’ye yönelik nüfus hareketleri sebebiyle Suriyeli vatandaşların kayıt altına alınması, barınma, beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile Başbakanlık AFAD tarafından ’Geçici Koruma Altındaki Yabancılara İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesi Genelgesi’ hazırlanarak yayınlandı. Tekirdağ’da geçici koruma altındaki yabancılara sunulacak hizmetlerin daha hızlı ve etkin yürütülebilmesi amacı ile Tekirdağ Valiliğinin oluru ile kurulan komisyon, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım başkanlığında toplandı.
Yapılan toplantıda, genelge çerçevesinde kurum ve kuruluşların görev ve sorumlukları ile geçici barınma, eğitim, sağlık, iş piyasasına erişim, sosyal yardım ve benzeri konular müzakere edilerek uygulanmasına yönelik karar alındı.