Tekirdağ’da Kaçak 5 Suriyeli Yakalandı

Tekirdağ’da Kaçak 5 Suriyeli Yakalandı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Gümrüğü’nde bekleyen bir TIR’ın dorsesinde yasadışı yollardan yurtdışına çıkmak isteyen Suriye uyruklu 5 kaçak göçmen yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul Aksaray’dan insan tacirlerine kişi başı 2 bin euro vererek Çerkezköy’e gelen 5 Suriyeli kaçak daha sonra Çerkezköy Gümrüğü’nde bulunan bir TIR’ın dorsenine bindirilerek yasa dışı yollarla Bulgaristan’a götürülmek istendi. Suriyeli kaçakların dorsede ses çıkardığını tespit eden araç şoförü A.D durumu hemen yetkililere bildirdi. Gümrük Müdürlüğü ekipleri TIR’ın dorsesinin iplerinin çözülmüş olduğunu fark ederek durumu hemen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildirdi.
Yapılan detaylı aramada TIR dorsesinde yasal yüklerin arasına gizlenmiş vaziyette yasadışı olarak yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 5 kaçak göçmen yakalandı. Göz altına alınarak Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen biri bayan, biri çocuk 5 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 5 Suriyeli mültecinin emniyetteki ifadesinde ülkedeki sorunlar nedeniyle yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmak istedikleri öğrenildi.
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriyelileri TIR’a bindiren kişi ya da kişilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.