Teknolojik Muhtarlar Dönemi Başlıyor

Teknolojik Muhtarlar Dönemi Başlıyor

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla merkezde kurulan iki belediyeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, düzenlediği bir törenle 65 mahalle muhtarına yeni bilgisayarlarını teslim etti.
Manisa Öğretmenevi’nde yapılan bilgisayar dağıtım törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcısı Ahmet Songüler, Belediye Meclis üyesi Ali Özyiğit ve mahalle muhtarları katıldı. Muhtarların, Demokrasi’nin kılcal damarları olduğunu ifade eden Başkan Çelik muhtarlara gereken tüm desteği sağlayacaklarını ifade etti.
Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltı programında mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, muhtarların işlemlerini daha iyi yürütebilmeleri için her mahalle muhtarına bir adet masaüstü bilgisayar verileceğini ifade etti. Daha önce bazı muhtarların geçmiş dönemlerde bilgisayarlar aldığını söyleyen Başkan Çelik teknolojinin her yeni gün geliştiğini ve eski bilgisayarların kullanılamaz halde olduğunu bildiklerini ve bu yüzden yeni ve donanımlı bilgisayarlar aldıklarını sözlerine ekledi.
Muhtarların demokrasinin kılcal damarları olduğunu vurgulayan Çelik, “Bugün çok değerli mahalle muhtarlarımız ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Muhtarlarımız bizler için önemli. Mahallelerinde birçok adaya arasında mahallelinin oyunu alarak seçilirler. Mahallelerde sıkıntı yaşayan vatandaşların en rahat ulaşabildikleri, kapısını çalabildikleri, dertlerini, sıkıntılarını en rahat anlatabildikleri insanlar yine muhtarlarımızdır. Ancak muhtarlarımızın bir bütçeleri yok. Kendilerine gelen talepleri, istekleri her hangi bir ekipmanı iş makinesi olmadığı için yapabilme gücüne haiz değiller. Muhtarlarımız mahallenin sorunlarını gerek bizlere, gerek, Şehzadeler kaymakamlığına gerekse Büyükşehir’e iletmek durumundalar. Bazen de yapılan işlerde arada kaldıkları da olduğunu biliyorum. Bu nedenle sizi çok iyi bilen çok iyi anlayan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. İnanıyorum ki çok uyumlu bir dönemi hep birlikte yaşayacağız. Benim ilçe başkanlığı yaptığım dönemde de en çok ağırlamaktan keyif aldığım misafirlerim muhtarlarımızdı. Çünkü muhtarlarımız şahsi talepleri için gelmezler. Muhtarlarımız halkın ve mahallelerinin talepleri için bizleri ziyaret ederler. Bizlerin görevi de bu taleplere cevap vermek olduğu için ben muhtarlarımız ile iletişim halinde olmaktan mutluluk duyduğumu bundan önce de ifade etmiştim. Bugün de aynı duyguları taşımaya devam ediyorum” dedi.
“MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİNE KAYITSIZ KALMADIK”
Seçimin hemen ardından hızlı bir şekilde kurulum çalışmalarına başladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Yeni kurulan bir belediye olmamıza rağmen bir yandan kuruluş sürecimizi tamamlarken bir yandan da muhtarlarımızın ve halkımızın taleplerine kayıtsız kalmadık. Projelerimizde ihale aşamasına gelmiş durumda. Projelerimizi de en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bir yandan kuruluş sürecini tamamlarken bir yandan da muhtarlarımızdan gelen talepleri de imkanlar dahilinde çözüme kavuşturduk. Bazı mahallelerimizdeki muhtarlık binalarımızın tadilatlarını yaptık. Bazı mahallelerimizde muhtarlık binaları yok. Şimdi bunların tamamlanması için çalışma başlatacağız. Şuan devir tasfiye komisyonundan bize verilen taşınmaz çok az olduğu için yer bulmada sıkıntı çekiyoruz. Ancak onları da bir bir çözeceğiz” şeklinde konuştu.
“MUHTARLARIMIZA BİLGİSAYAR KURSU AÇACAĞIZ”
“Göreve geldiğimizden beri sürekli mahallelerimize ziyaretler yaptık” diyen Başkan Çelik, “Bu ziyaretler esnasında gördük ki bazı muhtarlarımızın bilgisayar eksiklikleri vardı. Bazı yerlerde de muhtarlarımız kendi şahsi bilgisayarlarını alıp vatandaşın sorunlarını çözmek için kullanıyorlardı. Bazı muhtarlarımızda da geçmiş dönemde verilen teknolojik ömrünü tamamlamış eski bilgisayarlar vardı. Şehzadeler Belediyesi olarak bizim muhtarlarımızın teknolojik alt yapılarını tamamlamamız gerekiyordu. Bu gün 65 mahallemizin muhtarlıklarına teknolojik anlamda donanımlı bilgisayarı teslim edeceğiz. Belediyemizde görevli arkadaşlarımız muhtarlıklarımıza gelerek bu bilgisayarların kurulumlarını yapacak ve kullanım şekillerini muhtarlarımıza gösterecekler. Tabi bunun yeterli olmadığını da biliyorum. Bu noktada bilgisayar kullanmayı bilmeyen muhtarlarımız içinde belediye olarak ücretsiz bilgisayar kursu çalışmamız da hazır. İsteyen muhtarlarımız bu kursa kaydını yaptırıp eğitimin sonunda sertifikalarını alabilecekler” dedi.
Başkan Çelik’in konuşmasının ardından muhtarlara bilgisayar dağıtımları yapıldı.