Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Telefon Dolandırıcıları Yakalandı

Çanakkale’de, bazı kişileri telefonla arayarak kendilerini ‘polis’ olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 2 kişi, polis ekiplerince yakalandı. Ekipler, artan dolandırıcılık olayları nedeniyle kentin tüm çıkış noktalarını tutarak geçen araçları tek tek inceledi.
Çanakkale’nin Çan ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki M.S. adlı kadını arayıp kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, kadından para ve ziynet eşyalarını kendilerine teslim etmesini istedi. Altın ve nakit parasını alan M.S., 70 kilometre uzaklıktaki ilçeden il merkezine gelerek polis sandığı kişilere teslim etti. M.S.’nin getirdiği 5 bilezik, 1 altın takı seti, 55-60 çeyrek altın, 3 Ata altını, 1 gramlık altın, 2 yarım gramlık altın, 2 küçük gramlık altın, 1 metre uzunluğunda altın zincir, 2 taşlı altın yüzük ve 2 bin 500 lirayı alan şüpheli, daha sonra kayıplara karıştı. Ekibin çalışması sonucu olayları gerçekleştirilen kişilerin S.T ve İ.H.B olduğu belirlendi. Şüpheliler, Çanakkale Otogarı’nda yakalandı. İki şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, son günlerde kent genelinde artan telefonla dolandırıcılık olayıyla ilgili özel bir ekip oluşturdu. Oluşturulan ekipler, belirledikleri eşkallerdeki şahısları yakalamak için kentin tüm çıkışlarında arama noktası oluşturdu. Ekipler, burada kentten çıkış yapan tüm araçları tek tek durdurarak inceledi. İncelemeler esnasında şüpheli bir kişi yakalandı.