Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle "oh" Çekti

Telefon Dolandırıcılarından Kurtulunca Böyle "oh" Çekti

Adana’da bir kişi, telefonla arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, kızının canının tehlikede olduğunu söyleyerek 59 bin lira para isteyen şahıslar tarafından dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi, Çanarlı Mahallesi, Torun Apartmanı yanındaki otoparkta meydana geldi. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İmar A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Önder Özergül’ün öğle saatlerinde telefonu çaldı. Özergül, telefonu açtığında karşısındaki kişiler kendilerinin polis ve savcı olduğunu söyledi. Daha sonra ise kimlik bilgilerinin kullanılarak PKK’ya para aktarıldığını, bu nedenle gizli bir soruşturma yürüttüklerini, kızlarının da tehlikede olduğunu belirterek, "Biz şimdi kızınızın yanına polis arkadaşları gönderdik. Onu da koruyacağız. Ancak bizim söylediğimiz yere bu işleri yapmamız için para yatırmanız gerekiyor. Operasyon sonrasında paranızı size geri vereceğiz paranız devlet güvencesinde" dedi.
Bunun üzerine Özergül kızı ile görüşmek istedi bu durumu da ayarlayan zanlılar kızı Eda ile telekonferans üzerinden görüştürüldü. Özergül kızına polisler ile görüşüp görüşmediğini sordu bunun üzerine kızı da görüştüğünü söyledi. Kızının canından endişe eden baba telefonu hiç kapatmayarak bankaya gidip 59 bin lira çekti. Zanlılar parayı Adana Adli Tıp Kurumu yakınındaki çöplerin yanına bırakmasını istedi.
Bunun üzerine hem korkan hem de şüphelenen Özergül bir taksicinin yanına giderek onun telefonunu alıp eşini aradı. Özergül durumu eşine anlattı, eşi ise "Sakın inanma onlar dolandırıcı" dedi. Bunun üzerine Özergül, şahıslara çöpe parayı koyduğunu söyledi ancak parayı koymadı. Eşi de bu arada polisleri aradı. Polisler hemen önce kızın yanına gitti. Babasına ulaşmasını istedi. Kızı bir süre babaya ulaşamadı ancak daha sonra ulaşıp yerini öğrendi. Bunun üzerine polisler sokakta dolandırılmak istenen şahsı aradı.
Polis sokakta gördüğü kişiye "Dolandırılmak istenen sen misin" diye sordu. Özergül, "Evet benim, beni dolandırmak istediler, ancak parayı çöpe koymadım, kızım iyi mi, o güvende mi" diye sordu.
Polis ise kızının güvende olduğunu söyleyince Özergül derin bir ’oh’ çekti. Ancak yine de içi rahat etmeyen Özergül kızını telefonla arayarak ona, "Kızım senin yanına geldiler mi, güvendi misin, iyi misin?" diye birçok kez sordu.
Özergül, kendisini arayanlara vermek için 59 bin lirayı bankadan çektiğini ancak en son şüphelenerek taksiciden eşini aradığını belirterek, "Eşim bana ’onlar dolandırıcı yatırma’ dedi. Ben de dolandırıcılara parayı çöpe bıraktığımı söyledim ama koymadım. Kızımın hayatından endişe ettim kızımla beni görüştürdüler" diye konuştu.
Polis dolandırıcıların çöpe parayı almak için gelebileceğini düşünerek Özergül’ü tek başına çöpün yanına gönderip polisler de etrafta önlem aldı. Ancak zanlılar çöp dökülen yere gelmedi. Bunun üzerine Özergül ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.