Telefon Dolandırıcısı Sahte Polisler Üniversite Öğrencisi Çikti

Telefon Dolandırıcısı Sahte Polisler Üniversite Öğrencisi Çikti

Samsun’da kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak 4 ayrı kadını dolandıran 4 kişiden 2 üniversite öğrencisi, en son işlerinde para ve altını teslim almak için buluşma yerine gidince yakalandı.
Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi ve Esenevler Mahallesi’nde 22 gün içinde 4 ayrı kadın, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düşerek altın ve paralarını sahte polislere elden teslim ederek dolandırıldılar. Dolandırıcılar, Esma F.’den (58) 2 bin lira, 120 euro ve 10 gram altın bilezik, Zülfiye E.’den (59) bin 650 euro, 130 lira ve 2 adet altın küpe, Salice E.’den (69) 4 bin 100 lira ve Yasemin Ç.’den (30) ise 8 adet altın bilezik, 3 adet altın yüzük, 2 adet kol saati, 1 adet altın künye, 1 adet altın zincir, 3 adet çeyrek altın ve 1 adet yarım altını verilen adreslere gidip teslim aldılar. Dün Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan polis memurunun eşi Ayşe D.’yi (42) telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini yine savcı ve polis olarak tanıtıp terör örgütüne yardım ettiklerini tespit ettiklerini ve interneti kaçak kullanarak bütün bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini söyleyerek, evindeki altın ve paraları eve gelecek olan polise teslim etmesini istediler. Polisin eşi, olayın bir dolandırıcılık olduğunu anlayarak kendisini telefonla arayanlar ile para ve altınları teslim etmek için Samsun Valiliği Konağı yanında buluşmak istedi. Ayşe D., durumu Valilik Konağı’ndaki görevli polislere bildirdi. Altın ve paraları teslim almak için buluşma yerine gelen Ahmet Y. (22) polis tarafından yakalanırken, yanındaki Salih T. (23) ise kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kaçan Salih T.’yi de yakaladı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin evlerinde mağdurlara ait altın çantası ve kesesi ele geçirildi. Gözaltına alınan Ahmet Y.’nin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Felsefe Bölümü 2. sınıf öğrencisi, Salih T.’nin ise OMÜ Beden Eğitimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi olduğu ve her ikisinin de Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı oldukları ortaya çıktı. Olayla ilgili 2 kişinin de firarda olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.