Temizlik İşçilerine İşçi Ve İş Güvenliği Semineri

Temizlik İşçilerine İşçi Ve İş Güvenliği Semineri

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Temizlik İşyerinde ve özellikle çöp toplama işlerinde çalışanlarına işçi ve iş güvenliğin önemi konulu hizmet içi eğitim semineri verildiğini bildirdi.
Melikgazi Belediyesi Temizlik İşlerinden sorumlu Başkan yardımcısı Mustafa Türkmen tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine belediye işlerini ile birlikte şirket işçilerinde katıldığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda verilen seminerde ilk önce katılımcılara teorik bilgiler sunuldu, slâyt gösterisi ile yapılması gerekenlerin uygulamalı olarak gösterildiğini belirtti.
Bilgili, deneyimli ve her türlü iş bilgi donatımı ile hizmet veren bir personel ile 7 gün 24 saat şehrin merkez nüfusunun % 50 sine hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:
"Teorik anlatılan seminer sonrası uygulamalı olarak iş güvenliği, maske takılması, eldiven giyilmesi, çöp araçlarına çöp konteynırların yüklenilmesi, çöp araçlarından büyük araçlara çöplerin nakli, geri dönüşümde elle ayrıştırma, ayrıştırma tesisinde alınacak tedbirler, kazalar da ilk yapılması gerekenler, önlemler gibi konularında katılımcılar bilgilendirildi ve bilinçlendirildi. İş güvenliği Uzmanı Müzeyyen Kangalcı tarafından uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Belediye çalışanlarını sürekli olarak hizmet içi seminerler ile bilgilerini hem yeniliyoruz hem de uygulamalı olarak nasıl yapılacağını öğretiyoruz. Çünkü bizim için önce işçi sağlığı ve güvenlidir. Çalışanları sadece kendi iş branşlarında değil, sağlık, ilk yardım ve sivil savunma ve yangın gibi yani günlük yaşamında her zaman gerekli olabilecek bilgeler içinde seminerler düzenliyoruz”