TEOG başarı sıralamasında Tunceli iddiası!

TEOG başarı sıralamasında Tunceli iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarı sıralamasının açıklanmamasının nedeninin, Tunceli'nin bu sınavda en başarılı il olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Serter, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, TEOG Sınavı başarı sıralamasını, defalarca sorulmasına rağmen sır gibi sakladığını savundu.

Söz konusu sıralamanın açıklanmama nedeninin ortaya çıktığını belirten Serter, "Çünkü TEOG sınavında Türkiye'deki en başarılı il Tunceli olmuş. Batman, Şırnak, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Ağrı ve Iğdır en düşük ortalamaya sahip. Bu kadar çarpıcı bir sonucun kamuoyunda gizlenme nedeni nedir? MEB'de yapılan toplantılarda, bu sonucun CHP'ye siyaseten yarayacağı değerlendirmesi yapılmış. Tunceli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi ve ilaveten nüfus ağırlığı Alevilerden oluşuyor" diye konuştu.

Nur Serter, bazı okullarda, okul başkanlıkları için öğrenciler arasında yapılan seçimde, Ak Parti il gençlik kollarının, kendi adaylarını seçtirmek için kuşe kağıda, standart bir şekilde olarak afiş bastırdığını ve okullara gönderdiğini ileri sürdü. Okullara siyasetin girdiğini iddia eden Serter, bu durumun sınıf başkanlığı seçimlerine kadar gidebileceğini öne sürdü.

Serter, Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde, "mini etekli kızlara yönelik taciz timi" iddiasına ilişkin hakkında soruşturma açılan müdür yardımcısının açığa alınmasını beklediklerini, ancak söz konusu müdür yardımcısının başka bir okula gönderildiğini ifade etti. Serter, "Bunun nedenini öğrenmek istiyoruz. Başka bir okulda da taciz timi kursun diye mi gönderildi?" dedi.

Serter ayrıca, Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce illere gönderilen bir yazıya ilişkin "sehven gönderildi" açıklamasını inandırıcı bulmadıklarını söyledi. Böyle bir olayın sehven yapılamayacağını belirten Serter, bunun bir saldırganlık ve anayasal bir suç olduğunu savundu.