TEOG tercih sonuçları açıklandı!

TEOG tercih sonuçları açıklandı!

Sekizinci sınıf öğrencilerinin lise yerleşimleri için katılım sağladığı TEOG sınavının ardından tercih aşaması başlamış ve öğrenciler TEOG'dan elde ettikleri puanlarına uygun olan liseler için tercih yapmıştı. TEOG tercih sonuçları (yerleştirme sonuçları)Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Peki TEOG tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Sınava 1 milyon 192 nin 660 öğrenci katıldı. Tercih yapan 935 bin 241 öğrenci yerleşti. 173 bin 83 öğrenci tercih yapmadı.

Milyonlarca öğrencinin büyük heyecanla beklediği TEOG tercih sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden TEOG tercih sonuçlarını ve hangi liseyi kazandığını görüntüleyebilecekler.

Bilindiği üzere TEOG, 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde ülke genelinde iki oturumda gerçekleştirilmiş ve 31 Mayıs 2017 tarihinde TEOG sınav sonuçları erişime açılmıştı.

Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler için başlayan TEOG tercih süreci, bugün MEB'in tercih sonuçlarını açıklamasıyla sona erdi. Öğrenciler, bu aşamadan sonra yerleştirildikleri liseye kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.