Teoman Kumbaracıbaşı "Pazara çıkmaya devam edeceğim"

Teoman Kumbaracıbaşı "Pazara çıkmaya devam edeceğim"

Bir dönem set koşullarını protesto için oyunculuğu askıya alan Kumbaracıbaşı, yeni projesinden çok memnun: “İlk kez bir karakterde kendimi buldum.

* Yeni diziniz hayırlı olsun, artık siz de “Güneşin Kızları”ndasınız. Canlandırdığınız Ahmet karakterini bir de sizden dinleyelim mi?

- Çok teşekkür ederim. Ahmet, Rana ve Haluk’un kardeşi. Diğer aile üyelerine göre çok sakin, kendi halinde bir adam. Zaten normalde Kaş’ta yaşıyor, ablasının daveti üzerine İstanbul’a geliyor. Sanatçı ruhlu, naif, yalnız biri... Her fırsatta Kaş’taki atölyesine kapanıyor. Karısı İnci’yle pasif bir evlilik ilişkileri var. Diğer yandan yeğenleriyle arası çok iyi. Onların sorunlarını daha iyi anlıyor. Belki ilerleyen bölümlerde köprü vazifesi görür. Bu arada Güneş’le de geçmişten kalan bir hesabı olabilir. Tam detay veremiyorum. Bir bağlantı var ama o bağ yavaş yavaş çözülecek.

* Abiniz Haluk gelişinizden çok memnun değil galiba...

- Tabii ki Haluk memnun olmuyor. Bir dizinin seyredilmesi sağlayan şey mutsuzluklardır. Mutluluklar, diziyi seyrettirmez. Siz mutlu bir aşk seyreder misiniz? Dünyada hiçbir aşk hikayesi mutlu sonla bitmez!



* Mutlu aşk da görmek isteriz ama biz...

- Yok. Hiçbir seyirci mutlu bir aşkı seyretmek, mutlu aile tablosu görmek istemez.

* Ahmet karakterinde kendinize yakın özellikler görüyor musunuz?

- Tabii, hem de çok. İlk kez bir karakterde kendimi buldum bile diyebilirim. Tek fark şu; ben içki içmiyorum. Ahmet Mertoğlu içki içiyor. Hem de çok... Böyle bir sıkıntısı var.

* Bu kadar içmesinin sebebi ne? Ne derdi var?

- Bir sanatçının derdi olmamasının imkanı var mı? Mümkün mü? Derdi olan insan üretir, derdi olmayan insan yatar.

* Güneş’le ne gibi bir bağ var arasında, azıcık tüyo alsak?

- Onu söyleyemem, mümkün değil. Seyirci izlesin ve görsün.




Başarılı oyuncu semt pazarında tezgah açarak süt reçeli satıyor.

PAZARA ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİM

* Siz bir süre bu sektörden el çektiniz, işlere ara verdiniz.

- Ara vermek kime ait bir sözdür bilmiyorum ama ben hiç ara vermedim. O ara dediğiniz süreçte 35 tane konser verdim. 28 yıldır da tiyatro yapıyorum. İnsan sanatına ara verebilir mi? Sadece göz önünde değildim, onu ara olarak algılıyorsunuz.

* Müzik nasıl gidiyor?

- Çok iyi. İki albüm yaptım. Grubumun ismi de Acaipademler... Büyük şairlerin şiirlerini besteliyoruz. Çok sık konser veriyoruz. Gruptan bir arkadaşımızın küçük bir sağlık sorunu var. O kendine gelsin, eylülde konserlere devam edeceğiz. Bu arada tek başıma çalıp söylediğim bir çocuk albümü hazırladım. İnternet sayfası açacağım o albüme özel, çocuklar da rahat rahat, ücretsiz olarak dinleyecekler.

* Pazarda reçel satmaya devam ediyor musunuz?

- Evet, pazara yedi ay boyunca çıktım. Ramazan dolayısıyla ara vermiştim. Bu sırada büyük mutfağımı bitirdim. Eylülden sonra tekrar pazara çıkacağım. Setin olmadığı günlerde pazarda olacağım. Süt reçeliyle yola çıktım, başka reçeller de yapmaya başladım. Deniyorum, bakalım...

* Kadıköy pazarında mı oluyorsunuz sadece, yoksa başka pazarlar da var mı?

- Kadıköy pazarı haricinde, perşembe Erenköy pazarına, pazartesi Göztepe’ye gidiyordum. Ama artık dizi olduğu için eleme yapmak zorundayım. 11 yaşında bir oğlum var, konserlerim var. Hepsine zaman ayırmam gerek.




Teoman Kumbaracıbaşı, Güneşin Kızları dizisinde Ahmet Mertoğlu karakterine hayat veriyor.

EVLİLİĞE UYGUN BİRİ DEĞİLİM

* Oğlunuzla aranız nasıl?

- Çok iyi. Annesiyle yaşıyor ama istediği zaman da benim yanımda oluyor. Biz büyük bir aileyiz.

* Oyunculuğa meyli var mı?

- Öyle bir hevesi yok gibi görünüyor ama kendi bilir, kısıtlamıyorum.

* Tekrar, evlenmeyi düşünüyor musunuz?

- Düşünmüyorum. Ben evliliğe uygun biri değilim. Evlilik bana göre bir şey değil. Ben sadece oğluma söz verebilirim.