Tepebaşı Belediyesi’nın Muharrem Ayı Ve Aşure Günü Buluşması

Tepebaşı Belediyesi’nın Muharrem Ayı Ve Aşure Günü Buluşması

Tepebaşı Belediyesi’nin her yıl Muharrem Ayı ve Aşure Günü sebebi ile gerçekleştirdiği buluşmanın bu yılki bölümüne de Alevi dernekleri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği gecede konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, insanlığın tarihsel süreçte çok acılar çektiğini belirterek bu acılara kötü yönetim ve yöneticilerin sebep olduğunu söyledi. Başkan Ataç Kerbela’da çekilen acılar gibi Anadolu insanın da inançları sebebi ile acılar yaşadığına vurgu yaparak “Zalimlere ve zulümlere birlikte direneceğiz. İnanç, hoşgörü, özgürlük ve barış bize Mustafa Kemal Atatürk’ten emanet. Bundan sonrası bizim dimdik ayakta, birbirimize sımsıkı bağlı olarak yaşamamızla mümkün" diye belirtti.
Gecede Muharrem ayı ve Kerbela’nın tarihsel ve dinsel açıdan önemini anlatan Alevi Dedesi Seyit İbrahim Erenler ise, “Farklı kimlik ve yörelerden geliyoruz ama nur, bereket, birlik ve beraberlik içinde hepimiz Aşureyi temsil ediyoruz. Kardeşçe, insanın insanca değer yargılarını yaşadığı bir toplum için bu toplantıyı hazırlayanlara, elini taşın altına sokanlara teşekkür ediyorum” dedi.
İlyas Küçükcan da farklı malzemelerin kendi benliğinin kaybetmeden bir kazanda kaynayarak oluşturduğu aşure gibi toplumunda birliğini oluşturduğunu söylerken, Hacı Bektaş Veli Dernek Başkanı Kamer Ali Duru da birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.
Gecede deyişler seslendirilirken, Genç Canlar Semah Ekibi de Semah gösterisi sergiledi.