Tepkilere yol açan o inşaat durduruldu!

Tepkilere yol açan o inşaat durduruldu!

Marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı için hazırlanan sosyal tesis projesinin yapımına başlanmıştı. İlçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki tabiat harikasının turizme kazandırılması amacıyla hazırlandığı öne sürülen 260 bin TL'lik yatırımın temeli geçen hafta atıldı.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, başkan yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren ile birlikte daire müdürlerinin katıldığı törenle, ilk adım olan 75 metrekarelik kır lokantası ve teras kafenin temeli atılmıştı.

"DURDURULDU"
Hiçbir yapının doğadan ve yaşam hakkından üstün olmadığını söyleyen Mustafakemalpaşa Belediyesi Başkanı Sadi Kurtulan, "Suuçtu Şelalesi'inde bakanlık onayı ile başlatılan projeyle ilgili sosyal medya üzerinden yürüyen tartışmaları yakından takip etmekteyiz. Tamamen tüm vatandaşlarımızın bu doğal güzelliğin tadını doyasıya çıkarması, daha kaliteli zaman geçirmeleri için başlatılan 75 metrekare üzerinde tek katlı ve doğaya uyumlu projenin durdurulduğunu belirtmek isterim" dedi. 
Eleştirileri dikkate alarak vatandaşların talebi doğrultusunda hizmetlerini şekillendirdiklerini belirten Kurtulan, "Temeli atılan proje ile foto montajla tamamen doğa katliamı havası yaşatılarak servis edilen çirkin kampanyanın ardından bekleme kararı aldık" dedi.
DOĞADER ile işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; "Davetimiz üzerine Suuçtu'ya gelerek fikirlerini beyan eden DOĞADER'den değerli arkadaşlarımız Murat Demir ve Caner Gökbayrak'a teşekkür ediyoruz. Şimdi olduğu gibi geçmişte yine doğa ve çevre için birlikte kararlar almış, birlikte hareket etmiştik. Amacımız sadece bu güzelliğe biraz daha güzellik katmak, insanların daha kaliteli zaman geçirmeleri için hazırlanan, tekrar altını çizerek paylaşıyoruz ki fotoğraf hilesiyle algı operasyonu yapanların paylaştıklarıyla projemiz arasında hiçbir benzerlik bulunmamasına rağmen iptal ediyoruz.Yine istemeyerek üzdüğümüz doğaseverleri mutlu edecek ise; hata ise hatadan, yanlış ise yanlıştan dönüyoruz ki erdemli yönetim anlayışı da bu değil mi zaten?" açıklamasında bulundu.

İşte o açıklamanın tamamı:
"Kamuoyuna saygıyla duyurulur;
Suuçtu Şelalesi'inde bakanlık onayı ile başlatılan projeyle ilgili sosyal medya üzerinden yürüyen tartışmaları yakından takip etmekteyiz. Öncelikle doğayı koruma refleksiyle hareket ederek projeyle ilgili yapılan tüm eleştirileri büyük bir saygıyla karşıladığımızı ve dikkate aldığımızın bilinmesini isteriz.
Bereketli toprakları, üretken insanları ve doğal güzellikleriyle övündüğümüz Mustafakemalpaşa'mızın bu değerlerini korumak için uzun yıllardır sergilediğimiz duruşu, kararlılığı en iyi hemşehrilerimiz biliyor.
Hiçbir projenin doğa ve yaşam hakkından üstün olmadığına inanan bir anlayışa sahip bizlerin aksi şekilde hareket etmesi beklenemez. Tamamen tüm vatandaşlarımızın bu doğal güzelliğin tadını doyasıya çıkarması, daha kaliteli zaman geçirmeleri için başlatılan 75 metrekare üzerinde tek katlı ve doğaya uyumlu projenin DURDURULDUĞUNU, hemşehrilerimiz, doğaseverler ve teknik ekibimizle yapılacak değerlendirmelerin ardından gerekirse revize edileceğini ya da iptal edilmesinin gündeme gelebileceğinin herkes tarafından bilinmesini isteriz.
Değerli doğa severler bu yazıyı tam 48 saat önce paylaşmak için kaleme aldım. Ancak öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi henüz ilgili arkadaşlarla, ekibimizle değerlendirme fırsatı bulamadan. Yine temeli atılan proje ile foto montajla tamamen doğa katliamı havası yaratılarak servis edilen çirkin kampanyanın ardından bekleme kararı aldık. Çünkü kendi haber sitesinde konuya hiç yer vermeyerek, sadece sosyal medya üzerinden 3 günde binlerce lira bütçeli reklam vermelerinin arkasındaki ali cengiz oyunlarını çok iyi biliyorduk.
1-Bir kez daha tekrarlıyoruz, tüm eleştirilere büyük saygı duyuyoruz. Ancak daha ne olduğunu dahi anlamadan yapılan hakaretleri bu kez onların terbiyesizliği diyerek geçiştiriyoruz. Amacı ve niyeti belli olan şahıslarla, para için çirkin bir kampanyayı yürütülenlerle hukuk önünde mücadelemiz yeni başlıyor.
2-Davetimizi üzerine Suuçtu'ya gelerek fikirlerini beyan eden DOĞADER'den değerli arkadaşlarımız Murat Demir ve Caner Gökbayrak'a teşekkür ediyoruz. Şimdi olduğu gibi geçmişte yine doğa ve çevre için birlikte kararlar almış, birlikte hareket etmiştik.
3- Amacımız sadece bu güzelliğe biraz daha güzellik katmak, insanların daha kaliteli zaman geçirmeleri için hazırlanan, tekrar altını çizerek paylaşıyoruz ki fotoğraf hilesiyle algı operasyonu yapanların paylaştıklarıyla projemiz arasında hiçbir benzerlik bulunmamasına rağmen iptal ediyoruz.
Yine istemeyerek üzdüğümüz doğa severleri mutlu edecek ise: hata ise hatadan, yanlış ise yanlıştan dönüyoruz ki erdemli yönetim anlayışı da bu değil mi zaten.

"YENİ BİR KONSEPT"
Geçtiğimiz önce yapılan törende konuşan ve Suuçtu Şelalesi'ne gelen yerli ve yabancı turistlerin beklentilerini karşılayacaklarını dile getiren Kurtulan, "Yıllarca ihmal edilen bu bölgeyi 2014 yılında devraldık. Geçen zaman içerisinde Suuçtu'nun turizm değerini arttıracak, hizmet odaklı projelerinin neler olabileceğini planladık. Şimdi bu projeyi hayata geçirdik. Yeni bir konseptin temelini attık. Mustafakemalpaşa'nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası misafirleriyle en nezih ortamda buluşacak. Çevreye duyarlı bir şekilde hazırlanan bu proje Suuçtu'ya değer katacak. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'na gelenler artık burada ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Proje ile bu bölge, kır lokantasından büfelere, yaya köprülerinden otopark alanlarına kadar birçok yeniliğe kavuşacak. 2 ay içerisinde bölgedeki çalışmalar tamamlanacak. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmayacak. Tabiat parkının sahip olduğu değerleri koruyacağız" demişti.