Termal Turizmde Tuz Terapisi Dönemi

Termal Turizmde Tuz Terapisi Dönemi

Doğa Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Dülgeroğlu, astım hastalarına iyi geldiği bilinen tuz odalarını hizmete soktuklarını söyledi.
Denizli’de termal otelleri ile bilinen Karahayıt bölgesindeki 5 yıldızlı Doğa Termal Otel de tuz odası kuruldu. Oda sayesinde turizmciler hem termal sağlık hem de alternatif sağlıkta müşteri çekmeye başladı. Doğa Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Dülgeroğlu, yaptığı açıklamada, tuz odası sayesinde sektörde yeni bir alan oluşturduklarını 10 metrekarelik bir odanın yapımı için 1 ton tuz kullanıldığını ve yaklaşık 15 bin dolar civarında maliyeti bulunduğunu söyledi. Tuz odalarının doğal terapi alanları olduğunu belirten Doğa Dülgeroğlu, otelin spa bölümünde yer alan tuz odasının Türkiye’de birkaç otelde bulunduğunu, odanın içinde misafirlerin 45 dakikaya kadar kalarak nefeslerini açabildiklerini ifade etti. Dülgeroğlu, oda da kalan misafirlerin çok yararlı olduğunu söylediğini belirterek "Hem solunum hem de vücut olarak dinlendiklerini anlattılar. Şimdiye kadar bu odada tuz soluyan misafirlerimiz hastalıklarında olumlu yönde gelişme gördüklerini söyledi. Yüksek ısıda bir oda olmadığı için diğer bazı odalar gibi yaş sınırı yok. İsteyen sadece oturabiliyor, bazıları da eline yüzüne, ayaklarına ve vücuduna sürerek beklemeyi tercih ediyor’’ dedi.
Termal otelin sahibi Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Malik Dülgeroğlu da, tuz odasının terapiyle astım, diyabet, dolaşım bozukluğu ile bazı alerjik hastalıklar, hormonal bozukluklar ve kemik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaya başlandığına dikkat çekerek "Bu yöntemin hastalığı tedavi ettiğini söyleyemeyiz. Ama en azından 3 yıl hasta ilaç kullanmak zorunda kalmaz diyebiliriz. Tuz odalarında insanlar, ilk 25 güne kadar günde bir kaç saat bekleyerek tedavi olabilir" diye konuştu. Tuz terapisinin aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı vücut direncini yükselttiğini anlatan Dülgeroğlu, şunları söyledi: "Tuz odasının kuru elbise ve çıplak ayakla kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Terapilerin başlangıçta 5 gün üst üste kullanılması, daha sonra 20 ile 30 günde bir kez tekrarlanması faydalı oluyor. Çocukların kullanmasında bir sakınca yoktur. 30 dakikalık bir seansta insanın almış olduğu tuz miktarı, bir yemekte bulunan tuzun 10’da 1’i kadardır. İçeride oturarak iyileştirici etkiye sahip tuzu solumaya başlıyorsunuz ve terapiye bu şekilde devam ediyorsunuz."