Terör değil kumar bağımlılığı çıktı

Terör değil kumar bağımlılığı çıktı

Filipinler'de başkent Manila'da perşembe günü turistik  bir otele düzenlenen ve 37 kişinin ölümüne neden olan saldırının failinin terör  bağlantısı bulunmayan bir kumar bağımlısı olduğu açıklandı. 

Manila polis şefi Oscar Albayalde, yaptığı basın açıklamasında,  saldırganın 43 yaşındaki Filipinler vatandaşı Jessie Carlos olduğunu ve birinci  dereceden akrabalarının failin kimliğini doğruladığını belirtti.

Albayalde, kaynakların, "saldırının bir terör eylemi olmadığını"  doğruladığını belirterek "Her zaman söylediğimiz gibi bu bir terör eylemi değil.  Olay, bir adamın tek başına düzenlediği eylemle sınırlı." dedi.

Maliye Bakanlığının eski çalışanı olan saldırganın üç çocuk babası  olduğunu söyleyen Albayalde, 80 bin dolardan fazla kumar borcu bulunan Carlos'un  son yıllarda kumar alışkanlığı yüzünden tüm mal varlığını sattığını bildirdi.

Carlos'un babası, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun terörle  bağlantısı olmadığını söylerken, annesi de olanlar için özür diledi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, dün, başkent Manila'da  perşembe günü geç saatlerde turistik bir otele düzenlenen saldırıyı terör örgütü  IŞİD'in  yapmadığını ileri sürmüştü.

Saldırıya dair ilk kez açıklamada bulunan Duterte, 37 kişinin öldüğü  Resort World Manila oteline yönelik saldırının failinin, aklını kaçırmış bir kişi  olduğunu söylemişti.

Failin 2 milyon dolar değerinde kumarhane fişlerini çalarak kaçmaya  çalıştığını hatırlatan Duterte, kullanamayacağı fişleri çalmasının bu kişinin  aklının yerinde olmadığını gösterdiğini ifade etmişti.

Filipinler'in başkenti Manila'da perşembe gecesi geç saatlerde  turistik bir otelin kumarhane bölümünde maskeli bir kişi etrafa rastgele ateş  açmıştı. 37 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden saldırganın cesedi otelin  beşinci katında bulunmuştu.

Merkezi ABD'de bulunan ve dünya genelinde terör örgütlerinin  paylaşımlarını takip eden İnternet Güvenlik İzleme Servisi (SITE Intelligence  Group), Filipinler'in güneyindeki Maravi kentinde devam eden çatışmalarla ilgili  bilgi sağlayan bir kaynağının, saldırıdan IŞİD'e bağlı "yalnız kurt savaşçılar"ın  sorumlu olduğunu söylediğini ileri sürmüştü.