Terör, Turizmi Vurdu

Terör, Turizmi Vurdu

Tur Operatörleri Platformu Başkanı Cem Polatoğlu, IŞİD’in Kobani’ye saldırısını bahane ederek Türkiye’de başlatılan protestoların ’bacasız sanayi’ turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Terör yine ilk başta bizi vurdu. Turizmde kuş uçmuyor. Turlar iptal, uçaklar iptal, oteller boş, otobüsler garajda, esnaf kan ağlıyor" dedi.
Polatoğlu, yaptığı açıklamada, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çözüm süreci ile hareketlenen turizmin IŞİD’in Kobani’ye saldırısı bahane edilerek başlatılan protesto gösterilerinin ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.
TURİZM KAN AĞLIYOR
Türkiye’nin cari açığını kapatan, katma değeri en yüksek sektör olan, işsizliğe karşı büyük katkı sağlayan, 52 sektörü besleyen, kültürlerin kaynaşmasına, dünya barışına katkıda bulunan, çevre bilincinin artmasını sağlayan turizmin sektörünün kan ağlamaya başladığını anlatan Polatoğlu, şunları kaydetti:
"Turizm durma noktasına geldi. Terör yine başını gösterdi. Haydi, şimdi inadına seyahat edelim veya seyahati teşvik edelim. Gezelim, görelim. Bizim de, otelci, uçakçı, esnafın da cebine 3, 5 kuruş para girsin. Yok. Şu sıralar topyekun evdeyiz. Çünkü hassastır turizmin tüketicisi. Ekmek değildir ki yemeye, pantolon değildir ki giymeye mecbur kalsın. Ne eğitim, ne otomotiv, ne de eğlence sektörüdür bu sektör. Savaş çıksa da sinema, televizyon seyreder, gömlek giyer, pasta yeriz. Arabaya biner, çekirdek çitler, restorana gideriz. Ama yağmur yağsa tatile gitmeyiz."
BAHANELER HAZIR
Havaların bile turizm sektörüne muhalif olduğunu ifade eden Polatoğlu, şöyle devam etti:
"Kar başlar; hele bir kar kalksın da, yağmur yağar; hele bir dursun da. Önce hele bir sıcaklar geçsin deriz sonra da soğuklar geçsin. Söz, nişan, düğün, okul bitsin. Seçim yaklaşır sektör 4 ay felç. Hele bir seçim bitsin. Döviz çıkar hele bir insin. Kuş gribi bizi vurur, Ebola bizi vurur, soğuk savaş, sıcak savaş bizi vurur. Ekonomik kriz, hükümet bunalımı hepten bizi vurur. Ve bugünlerde terör. Terör yine ilk başta bizi vurdu. Turizmde kuş uçmuyor. Turlar iptal, uçaklar iptal, oteller boş, otobüsler garajda, esnaf kan ağlıyor."
Cem Polatoğlu, sektör temsilcilerinin protesto gösterilerinin sona ermesini ve huzur ortamının yeniden sağlanmasını sabırsızlıkla beklediğini de sözlerine ekledi.