'Teröre karşı uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz'

'Teröre karşı uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Paris'te ABD'li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu, "Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" konulu dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere bulunduğu Paris'te ABD'li mevkidaşı Tillerson ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu, toplantı kapsamında başkent Paris'te ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yanı sıra Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano, İngiltere'nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt ve Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mitsunari Okamoto ile görüştü. Çavuşoğlu, ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile telefon görüşmesi yaptı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU PARİS'TE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

"Türkiye'nin operasyonu ile ilgili destek açıklaması da yaptı. Türkiye'nin haklı endişeleri vardır diye. İnsani durumlarda hiç bir ülke Türkiye kadar hassas değildir. Suriye'de de bunu gösterdik. YPG bu kadar insanı yerinden ederken, neredeydiniz. Biz burada sivil halka yardımlarımızı da ulaştırmaya başladık. Sağlık hizmetleri vermeye başladık. Biz sadece teröristleri hedef alıyoruz. Bu harekatı planlarken bu boyutlarını da ele alarak planladık."

"Fransa Dışişleri Bakanı ile de görüştük. Diplomasi de önemli. Kimseye hesap vermek zorunda değiliz. Burada bize yönelik bir tehdit var."

"Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Trump ile görüşecek"

"Biz öncesinde P5 ülkelerini de bilgilendirdik. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanıyoruz teröre karşı. Şeffaf davranıyoruz. Gizli saklı bir şey yapmıyoruz. Terör örgütüne karşı yürüttüğümüz operasyon kapsamında teröre destek olan ülkelere tepkimiz farklı olur."