Tesk Genel Başkanı Palandöken’den Ayesob’a Ziyaret

Tesk Genel Başkanı Palandöken’den Ayesob’a Ziyaret

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan’ı ziyaret etti. 17 Eylül’de yapılacak olan genel kurul öncesi birlik ziyaretlerine başlayan Palandöken, Aydın’dan destek istedi. Palandöken’i yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşılayan AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, Palandöken’e ‘Arkanızdayız’ mesajı verdi.
Ziyaret ve görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirten AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, 2014 yılının adeta seçim yılı olduğunu belirterek, artık hükümettenesnaf lehine bir şeyler istemenin vaktinin geldiğini belirtti. Toplantıda genelde esnafın özelde ise Aydın esnafının sorunlarının görüşüldüğünü belirten Başkan Selahattin Çetindoğan, esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Aydın Esnaf Odaları Birliği’nin Türkiye’deki 82 birlik içerisinde oda sayısı ve maddi kaynak olarak 8. sırda yer aldığını ve güçlü bir Birlik olduğunu belirten Başkan Selahattin Çetindoğan “Aydın olarak önemli beklentilerimiz var. Federasyona 5 tane yönetim kurulu üyesi vermiş bir Biliğiz. Esnafın sıkıntılarını karşılıklı olarak görüştük. Toplantıda yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı yapılması gerekenleri ayrıntılı olarak görüştük. Ziyarete Hukuk Müşaviri ile gelen Konfederasyon Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’e İş Güvenliği Yasası’ndan emeklilerden yapılan yüzde 15’lik kesintiye kadar esnafı ilgilendiren pek çok sıkıntıyı aktardık. Seçimlerden sonra bu konulardaki sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar yapılacak. Odaların çalışma yapabilmesi için ekonomik olarak güçlendirilmesi gerektiğini belirttik. Seçimlerden sonra gerek yerel yönetimler gerekse genel idare ile ciddi bir çalışma içerisine girilecek. Bu yönde yol haritası belirledik” diye konuştu.
“ARGE VE EĞİTİM ÇALIŞMASI YAPILMASI ŞART”
Globalleşen dünyada özellikle küçük esnafın gelişmelere ayak uydurabilmesi ve ayakta kalabilmesi için ‘Araştırma ve Geliştirme) ARGE çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesinin şart olduğunu belirten Aydın Esnaf ve Sanatkaralar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan, “Atatürk “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözü ile bizlere önemli bir mesaj vermiştir. Bugün gerek ülkenin ayakta kalması gerekse genç neslin hayata tutunabilmesi bakımından sanat ve zanaatkarlığın önemi daha da artmaktadır. Bugün belki bir şekilde günü kurtarıyoruz ama, gelecek için sanata ve zanaatkara mutlaka destek verilmelidir. Her geçen gün kapanan iş yerleri ya da ustaların çırak bulmakta sıkıntı yaşaması gelecekte yaşanacak ciddi bir tehlikenin habercisi olarak görülmelidir. Bu nedenle gerek eğitim sisteminde gerekse yerel ve genel idarede ciddi değişikliklere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.
Başkan Çetindoğan’ın önerilerini dinleyen ve ‘Oldukça yerinde tespitler olarak’ değerlendiren Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken, “Seçimler dolayısıyla bu yıl hükümet ile birçok konuda tartışamadık. Ancak seçimlerden hemen sonra ilk önceliğimiz bu konular olacaktır” dedi.