Teyzesinin sevgilisini şantaj nedeniyle öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Teyzesinin sevgilisini şantaj nedeniyle öldürmüştü! İstenen ceza belli oldu

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Canan Atlı ve avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Canan Atlı, sokaklarda kalem, boncuk  sattığını, maktul Ali İhsan Ata’nın teyzesinin sevgilisi olduğunu anlatarak,  olaydan 9 ay önce maktulün kendisini rahatsız ve taciz etmeye başladığını  söyledi.

Sanık atlı, maktulün kendisini inşaata götürerek cinsel istismarda  bulunduğunu, bu olayları da kendisinden habersiz kameraya çektiğini ifade ederek,  "Sonrasında beni bunlarla korkutup tehdit etmeye başladı. 11 yaşındaki kızıma da  yapacağını söyledi. Korkudan kimseye anlatamadım. Yuvamın yıkılmasından korktum.  Olay günü yanıma geldi, zorla para aldı, alkol aldı. Beni inşaata götürmeye  çalıştı, tecavüz edecekti. Bıçakla bacağımı dürtükledi, gitmedim. Bana karşı  davranışlarından dolayı olaydan 3 ay önce Bayrampaşa’da sokakta bir silah  bulmuştum, onu yanımda taşımaya başlamıştım. Olay günü bunlar yaşanınca korkutmak  amacıyla üzerimde taşıdığım tabancayı çıkartarak 3-4 el ateş ettim." diye  konuştu.

Maktulü vurup vurmadığını hatırlamadığını aktaran sanık Atlı, öldürmek  amacı ve kastıyla ateş etmediğini dile getirdi.

 Sanık Atlı, "Cinsel taciz ve tehditlerinden bunaldığım ayrıca 11  yaşındaki kızıma da aynı şeyleri yapacağını söylediği için korkutmak amacıyla  ateş ettim. Kızımın boğazını kesip önüme atacağını söylüyordu. Tahliyemi talep  ediyorum." dedi.

Sanık Atlı'nın avukatı da müvekkilinin uğradığı cinsel saldırı ve  yağmadan kurtulmak için meşru müdafaa kapsamında hareket ettiğini, olayda haksız  tahrik olduğunu ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumundan otopsi raporunun beklenmesine,  dinlenilmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına ve sanığın  tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Ali  İhsan Ata’nın sanık Canan Atlı'nın teyzesinin erkek arkadaşı olduğu, sanık  Atlı'nın teyzesinin evi terkettiği, maktulün bu durumdan sanığı sorumlu tuttuğu  ve maktulün sanığa tehditlerde bulunduğu anlatılıyor.

Olay tarihi 1 Temmuz 2020'de sanık Canan Atlı'nın sokakta kalem ve  mendil sattığı sırada maktulün sanıktan para aldığı ve hakaret, tehditlerde  bulunduğu aktarılan iddianamede, sanığın bu durum üzerine çantasında bulunan  silahı çıkartarak maktulün kafasına 3-4 el ateş ettiği ve Ali İhsan Ata'nın  hayatını kaybettiği kaydediliyor.

İddianamede, sanık Canan Atlı hakkında "haksız tahrik altında kasten  öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.