The Tımes: “kürtler Yeni Bir Devlet Kurulması İçin Uzlaşı Sağladı”

The Tımes: “kürtler Yeni Bir Devlet Kurulması İçin Uzlaşı Sağladı”

İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesi, bugün yaptığı bir haberde Suriye’deki Kürtlerin bölgede yeni bir devlet kurulması için uzlaşı sağladıklarını ifade etti.
The Times muhabirlerinden Tom Colghan ve Alexander Christie-Miller imzalı haberde, Suriye’deki Kürt liderlerin bir araya gelerek Suriye’nin içinde yeni bir Kürt devleti kurulması konusunda görüştükleri bildirildi. Haberde 9 gündür süren görüşmeler sonucunda Cizire, Efrin ve Kobani kantonlarının “Rojova” adı altında yarı özerk bir Kürt bölgesi talep ettikleri ifade edildi. Haberde bir PYD temsilcisinin, görüşmelerin ardından bölgesel parlamento için referandum yapılacağına ve savunma birliklerine eğitim verileceğine dair sözlerine de yer verildi. Aynı açıklamada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’nin ise bu duruma temkinli yaklaştığı bildirildi.
The Times, haberde PYD Sözcüsü İdris Nassan’ın, “Yeterli sayıda askerimiz var. Bizim ağır silahlara ihtiyacımız var” sözlerine yer verirken, PYD liderlerinin Peşmerge’den ziyade Suriye Kürtlerinden takviye istediklerine vurgu yaptı.
The Times, haberde son olarak hem IŞİD hem de Esad rejimi için savaşan Muhafazakar İslam Ordusu Sözcüsü Abdurrahman Salih’in sözlerine yer verdi. Salih açıklamasında, “Onlar Esad’la el ele hareket ediyorlar, Esad militanlarını seviyorlar” dedi. Salih ayrıca, “Kürtler devrimin bir parçası olmadı. Onlar Kürt devleti kurmak istiyor” dedi.