'Ticarethane değil eğitim kurumu"

'Ticarethane değil eğitim kurumu"

Özel BEK Bilgi Okulları Genel Koordinatörü Mehmet Güneş eğitim anlayışlarını:”Özel öğretimde ticaret değil, yalnızca uluslararası düzeyde eğitim' sloganıyla kendi kurumsal vizyonunu ve kurucu zihnini var eden BEK Bilgi okulları olarak, küçük ticari hesaplarımız için feda edeceğimiz tek bir çocuğumuz yoktur lakin bir çocuk yüreği için feda edilecek çok şeyimiz var.” Diyerek açıkladı.

Güneş ayrıca okul yönetim anlayışlarında bünyelerinde yer alan her bireyi yönetimin bir parçası olarak gördüklerini dile getirirken “Paydaşlar hukukuna dayanan anlayışımıza göre her paydaş ,özellikle öğrencilerimiz, karar mekanizmasının önemli birer unsurudurlar. Yönetim anlayışımız şeffaf olup tüm kademelerde yer alan yöneticilerimiz ulaşılabilirdir.” şeklinde konuştu.

P4C MÜFREDATIMIZIN OLMAZSA OLMAZI

Mehmet Güneş sözlerini “Kurucu felsefemiz, güdülen, akla ve insani gerçeklere ve büyük insanlık ailesine aykırı dogma ve saplantılara angaje olmuş itaatkar teslimiyetçi zihin/birey yerine; özgür , üretken, proaktif , inisiyatif, sorumluluk ve risk alabilen, olayları ve olguları sebep sonuç ilişkisinde değerlendiren,5N1K becerisine sahip, inovatif düşünebilen ,özgür zihinlerin/bireylerin yetişmesine olanak sunan farklı bir eğitim sistem ve ortamını yaratmaktır. Bu yüzden Anasınıfından itibaren sokratik düşünme becerisi kazandıran P4C (Çocuklar için Felsefe) programı, okul müfredatımızın olmazsa olmazıdır.” diyerek sonlandırdı.

OKULUMUZDA HER ÖĞRENCİ ÖZELDİR

Okul Müdürü Murat Gören ise Bek Bilgi Okulunun yönetim anlayışını şöyle açıkladı: “ Biz yalnızca birer eğitimci ve kurumumuz yalnızca bir eğitim kurumudur.  Bu yüzden alternatif, uygulanabilir, sonuca odaklı bir eğitimle üretken, proaktif, çağının ve toplumunun değerlerini benimsemiş, eleştirel düşünceyi edinmiş, sorun değil, çözüm üretebilen bir zihin yetiştirmek olmazsa olmazımızdır.”

Gören ayrıca en fazla 18 kişilik sınıflarıda her öğrencinin başarı süreç ve düzeyini bildiklerini ve ona göre önlem aldıklarının altını çizerken;” Gereksiz sınav ve akademik süreç stresi yaratmadan uyguladığımız bireysel koçluk ve sınav danışmanlığı bizde etkin ve işlevseldir. Kurucu kadro ve zihnin sahip olduğu 20 yılı aşkın bir öğretmenlik ve eğitimci birikimi sayesinde, okulumuzda her öğrenci özeldir Okulumuzda uyguladığımız eğitim modeli öğretmeye değil edindirmeye dönüktür. Kazanım edindirme formasyonumuzla öğrencilerimize bilginin yerine becerinin kazandırılmasını öncelemekteyiz.” dedi.

SADECE BİR EĞİTİM KURUMUYUZ

Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayla Köseler ise ailelerin neden Bek Bilgi Okullarını seçmeleri gerektiğini şu şekilde açıkladı. Köseler, biz bir eğitimci okulu ve sadece bir eğitim kurumuyuz. Bu yüzden; özgün bir pedagojik formasyon modeliyle, çocuğun büyüme süreçlerine uygun, eğitmen şiddeti, ortam şiddeti, akran şiddeti içermeyen bir ortamda eğitim yapıyoruz. Özgür, gıda güvenliği dahil güvenli, hijyenik, butik ve mutlu eğitim ortamımızda İngilizceyi mutlaka öğretiyoruz. Felsefi düşünme becerisi kazandırıyoruz. ZEP Programımız sayesinde her çocuğun üstün potansiyelli oalbileceğini Gösterecek düzeyde zekayı eğitiyoruz. Tüm ders ve müfredat içeriklerimizi beceri kazandırma ve kavram/anlam ilişkisi Önceliğinde işliyoruz. Ve ki biz, kendi çocuklarımızı eğitirken sizlerin çocuklarınızı da çocuklarımızla birlikte eğitiyoruz.” dedi.

Ayla Köseler okullarını şu şekilde anlattı: " Biz, Butik bir okuluz. Güvenliyiz. Felsefe yapıyoruz .Özgürce kendimizi ifade edebiliyoruz. Sorgulamak bizim için çok önemlidir. İnnovatif bir okuluz. Yaparak- Yaşayarak öğreniyoruz Mutluyuz. Çünkü bize göre mutlu çocuk öğrenir. Her türlü gıda ve beslenme ürünlerimiz organik ve güvenlidir. Yemeklerimiz hazır,dışarıdan firmalardan tedarik etmiyor, Kendi mutfağımızda kendimiz pişiriyoruz." 

İŞTE BEK BİLGİ EĞİTİM KURUMLARININ FARKLILIKLARI