Tika Ve Arnavutluk Turizm Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandi

Tika Ve Arnavutluk Turizm Bakanlığı Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Arnavutluk Cumhuriyeti Kentsel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı arasında teknik altyapının yenilenmesi ve teknik malzemelerin alınması kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
TİKA, Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Teknik İnşaat Merkez Arşivi’nde bulunan teknik belgelerin arşivlemesi ve arşivin dijitalizasyonu, ilgilenen kurum ve vatandaşlara verilen hizmetlerin de kolaylaştırılması ve altyapının modernizasyonu amacıyla teknik altyapının yenilenmesi ve teknik malzemelerin alınması kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. Tören, Arnavutluk Turizm Bakanı Eglantina Gjermeni, Türkiye’nin Arnavutluk Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin ve ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Arnavutluk Turizm Bakanı Gjermeni, işbirliğinden ve Türkiye’nin verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gjermeni, turizm ve kalkınma alanındaki işbirliğinin artarak devam etmesi için elinden gelen desteği sağlayacaklarını kaydetti.
Büyükelçi Bayraktar ise, projeyle Turizm ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı’nın teknik altyapısının yenilenmesinin ve çağdaş standartlara göre arşiv belgelerinin dijitalizasyonunun gerçekleştirilmesi ile var olan ilişkilerin daha da pekişeceğini belirtti.
TİKA Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Çetin de, söz konusu projenin TİKA ve Arnavutluk Kentsel Kalkınma ve Turizm Bakanlığı ile yapılan 6. proje olduğuna dikkat çekerek, bundan sonraki projelerin Arnavutluk turizm sektöründeki hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik eğitim faaliyetleriyle devam edeceğini ifade etti.