Tika’dan Gazzeye Yardım Eli

Tika’dan Gazzeye Yardım Eli

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından İsrail’in saldırılarıyla zarar gören Gazze halkına yönelik yardımlar devam ediyor.
İsrail tarafından 6 Temmuz’dan itibaren Gazze’ye sürdürülen kara hava ve deniz saldırıları sebebiyle binlerce insan hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. Öte yandan onbinlerce insan Gazze içerisinde mülteci pozisyonuna düştü. Ramazan ayı ile birlikte başlayan saldırılar üzerinden 40 gün geçtiği halde kalıcı ateşkes henüz sağlanamadı. Dost ve kardeş Filistin halkının gerçekleştirdiği projeler ile her zaman yanında olan TİKA sürmekte olan savaş esnasında da kardeş Filistin halkının yardımına ilk koşan kurum oldu. Gazze’de yerleşik ofisi üzerinden faaliyetlerini sürdüren TİKA geçen süre zarfında 15.000 aileye aylık gıda ihtiyacının karşılanmasını teminen gıda paketi dağıtmış, Ramazan’da başlatılan ve sonrasında bayram akabindeki 10 günüde kapsayacak şekilde toplam 341.600 kişiye günlük sıcak yemek temin etti. Bunun yanında Kudüs’ten temin edilen 20 tırlık gıda malzemesi Gazze’ye nakledilerek 16800 aileye dağıtıldı.
Öte yandan Filistin Enerji Bakanlığının acil yakıt ihtiyacı kapsamında yakıt temin edilerek, Türk Kızılayı’nın temin ettiği ilaçlara ilave olarak acil ilaç ve sarf malzemesi yardımı yapıldı. Gazze Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin acil ihtiyaç duyduğu Jeneratör ve benzeri ihtiyaçlar da karşılandı.
Geçen süre zarfında Gazze’ye ciddi anlamda yardımlar yapan TİKA hazırlanan gıda paketlerinin dağıtımı tamamlanır tamamlanmaz yeni konvoylarla gıda sevkiyatını sürdürecek. Evleri yıkılan ve Gazze’de okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler için konteyner kent kurma çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca tahrip olan tarım alanlarının ıslahı, hayvancılığın iyileştirilmesi ve orta ölçekli sanayinin hasarlarının giderilmesi için gerçekleştirilecek projeler için gerekli altyapı çalışmaları ve planlamalar devam ediyor.