Tika’nın Dezavantajlı Pakistan Vatandaşlarına Desteği Sürüyor

Tika’nın Dezavantajlı Pakistan Vatandaşlarına Desteği Sürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), gerçekleştirdiği projelerle dezavantajlı Pakistanlılara desteğini sürdürüyor.
TİKA tarafından Pakistan’ın Pencap Eyaleti’nin Okara şehrinde kadınlara yönelik bir dikiş-nakış kursu açılırken, 51 yürüme engelliye de tekerlekli sandalye hediye edildi. Lahor merkezli Ameer Begum Vakfı tarafından tespit edilen ihtiyaçlar TİKA’nın katkıları ile giderilmiş oldu.
Bölge kadınlarının gelir getirici bir yetenek olan dikiş-nakış ve trikotajı (makineli örgü) öğrenmelerini sağlayacak eğitim merkezinin binasının tadilatı da TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirildi. Eğitim merkezinin işletilmesi, proje ortağı vakıf tarafından üstlenildi. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle tekerlekli sandalye hediye edilen 51 yürüme engelli vatandaşın ise gündelik hayatının kolaylaştırılmasına katkı sağlandı. TİKA ve vakıf temsilcileri ile bölge halkının katıldığı bir törenle dikiş-nakış kursu açılırken, tekerlekli sandalyeler de sahiplerine teslim edildi.
Ameer Begum Vakfı yetkilileri, desteklerinden dolayı TİKA’ya minnettar olduklarını ifade ettiler. TİKA Pakistan Koordinatörü Giray Tezel ise, TİKA olarak Pakistan’da bir projeyi daha hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.