Timsah Karadeniz'den eli boş döndü!

Timsah Karadeniz'den eli boş döndü!

Sezona transferlerin gölgesinde başlayan Bursaspor, Trabzonspor'a 67. dakikada Erkan Zengin'in attığı golle 1-0 mağlup oldu.

Orta alan mücadelesi olarak geçen maçta Bursaspor, bu sonuçla sezona puansız başlıyor.

CANLI ANLATIM

90' Ve zorlu karşılaşma Tolga Özkalfa'nın düdüğüyle sona eriyor .

90'Dördücü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

90'Yeşil beyazlılarda Mert Örnek, rakibi Sefa Yılmaz'a yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90'Bursaspor'da Tomas Sivok, hakemin kararını alkışlayarak protesto ettiği gerekçesi ile sarı kart görüyor.

90'Hızlı gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Sivok ortasını yerden penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Mert Örnek yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

89'Ceza yayı sağ çaprazından ceza sahasına giren Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ancak savunma bu topun kaleye ulaşmasına izin vermiyor.

86'Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Stephane M`bia sol ayağı ile çok sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

85'Bursaspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sercan Yıldırım oyundan alınırken yerine Dany Nounkeu oyuna dahil oluyor.

85'Bursaspor'da Cristobal Jorquera, Stephane M`bia'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

84'Trabzonspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Özer Hurmacı oyundan alınırken yerine Sefa Yılmaz oyuna dahil oluyor.

83'Yapılan müdahalenin ardından Stephane M`bia oyuna devam ediyor.

79'Trabzonspor'da Stephane M`bia sakatlık geçiriyor. Oyuna devam edip edemeyeceği birazdan netlik kazanacak.

76'Bursaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Luis Advincula oyundan alınırken yerine Mert Örnek oyuna dahil oluyor.

75'Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Cristobal Jorquera bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

74'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Erkan Zengin ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor ancak kaleci Mert çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

71'Molanın ardından müsabaka kaldığı yerden devam ediyor.

70'Hakem Tolga Özkalfa su molasını işaret ediyor.

68'Gol sevincini yaşarken formasını çıkartan Erkan Zengin sarı kart görüyor.

67'GOL!!Trabzonspor, Erkan Zengin'in golü ile öne geçiyor! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Mustafa Yumlu kafa ile pasını arka direğe doğru indiriyor. Bu noktada topla buluşan Erkan Zengin vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

67'Bursaspor'da Aziz Behich hakemin kararına yönelik itirazından dolayı sarı kart görüyor.

64'Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Özer'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Dame N'Doye rakibini geçerek vuruşunu yapmak istiyor ancak savunma son anda araya giriyor ve tehlikeyi önlüyor.

62'Bursaspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Taşdemir oyundan alınırken yerine Isaac Cuenca oyuna dahil oluyor.

60'Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken ev sahibi Trabzonspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

56'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cristobal Jorquera ortasını ceza sahasına gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

53'Topla birlikte ceza sahası sağ çağrazına sokulan Özer pasını sağ kanattaki arkadaşı Yusuf'a gönderiyor ancak hızlı oyuncunun pozisyonu ofsayt.

51'Karadeniz ekibinde Mustafa Yumlu, rakibi Josue'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

49'Ceza yayı sağ çaprazına yakın sayılabilecek bir noktada topu kontrol eden Josue çok uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak kaleci Onur üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

47'Trabzonspor'da Aykut Demir, rakibi Sercan Yıldırım'ı sert bir faulle durduruyor ve pozisyon sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

46'Trabzonspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Oscar Cardozo ve Carl Medjani oyundan alınırken yerlerine Aykut Demir ve Dame N'Doye oyuna dahil oluyor.

46'Müsabakanın ikinci yarısı Trabzonsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

45'Hakem Tolga Özkalfa'nın düdüğü ile müsabakanın ilk yarısı sona eriyor.

45'Oluşan karambolde topu önünde bulan Sercan Yıldırım ceza yayı üzerinden ceza sahasına giriyor ve topu sağ tarafına çekerek şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

45'Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

43'İlk yarının son dakikalarına girilirken yapılan karşılıklı faullerle müsabaka devam ediyor.

40'Sağ köşe bayrağına yakın bir noktadan kullanılan serbest vuruşta Yusuf Erdoğan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cardozo kafa ile pasını altıpas alanına doğru indiriyor. Bu noktada bulunan Mustafa Yumlu istediği vuruşu yapamıyor ve savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

37'Erkan Zengin'nin pası ile ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Stephane M`bia bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Mert sağ üst köşeye uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.

36'Ceza yayına hareketlenen Josue yerden vuruşunu yapıyor ancak vuruşu çok cılız kalıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

35'Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Yusuf Erdoğan ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak top Cardozo'ya ulaşmıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

32'Trabzonspor'da Okay Yokuşlu, rakibi Josue'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

30'Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Trabzonspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28'Trabzonspor'da Yusuf Erdoğan rakibi Aziz Behich ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

26'Molanın ardından mücadele kaldığı yerden devam ediyor.

24'Hakem Tolga Özkalfa su molasını işaret ediyor.

21'Sağ kanattan gelişen atakta Luis Pedro Cavanda pasını ceza sahasına hareketlenen Oscar Cardozo'ya gönderiyor. Cardozo'nun bıraktığı topu Okay Yokuşlu kontrol ediyor. Ancak hakem Tolga Özkalfa, Okay'ın topu kontrol ederken rakibi Sivok'a faul yaptığını işaret ediyor.

18'Yeşil beyazlılar kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

15'Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Özer Hurmacı ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Mert çıkıyor ve bu topa sahip oluyor.

13'Oyunun bu bölümünde bordo mavililer ataklarını rakip yarı alanda sıklaştırıyor.

11'Hızlı gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ara pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Luis Advincula ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol direkten oyun alanına geri geliyor.

9'Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

6'Karadeniz ekibi kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

4'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cristobal Jorquera ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunmada Carl Medjani kafa ile bu topu uzaklaştırıyor.

1'Hakem Tolga Özkalfa'nın düdüğü ile mücadeleye başlayan taraf Bursaspor oluyor.

-Oyuncular sahadaki yerlerini alıyorlar. Mücadele birazdan başlayacak.

-Bursaspor’da ise sakatlıkları bulunan Tomas Necid ve Ozan İpek’in yanı sıra Cedric Bakambu da maç kadrosuna dahil edilmedi.

-Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Mehmet Ekici, Alexandru Bourceanu, Jose Bosingwa, İshak Doğan ve Mustapha Yatabare bu akşam forma giyemeyecek.

-Yeşil beyazlılarda teknik patronluğa 2009-2010 sezonunda klübü tarihindeki ilk ve tek Süper Lig şampiyonluğuna taşıyan eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam getirildi. Timsahların diğer transferleri ise Sercan Yıldırım, Tomas Sivok, Erdem Özgenç, Sedat Berisha, Tomas Necid ve Cristobal Jorquera oldu.

-Bordo mavililer yeni sezona teknik direktör koltuğuna klübün eski efsane futbolcularından Shota Arveladze’yi transfer ederek başladı. Stephane M’bia, Okay Yokuşlu, Alper Uludağ ve Pedro Luis Cavanda ise karadeniz ekibinin diğer transferleri.

-Geçen sezon Avni Aker’de oynanan mücadeleyi Karadeniz ekibi Özer Hurmacı’nın 46. dakikada kaydettiği gol ile 1-0 kazanmıştı.

-İki ekip arasında oynanan son 10 karşılaşmada Trabzonspor’un rakibine karşı galibiyetlerde 3-2 üstünlüğü bulunurken 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bordo mavililerin kaydettiği 14 gole karşılık, Bursaspor ise attığı 13 gol ile cevap verdi.

-Karadeniz ekibi geçtiğimiz sezonu 57 puan ile 5. sırada tamamlamıştı. Yeşil beyazlılar ise aynı puanı toplamış ancak ikili averaj ile ligi rakibinin altında 6. sırada bitirmişti.

-Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Tolga Özkalfa düdük çalacak.

-Spor Toto Süper Lig’in 2015/2016 Sezonu ilk hafta maçında Trabzonspor ile Bursaspor karşı karşıya geliyor.


İŞTE İLK 11'LER

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam mücadelede şu kadroyu sahaya sürdü;

BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Tomas Sivok, Serdar Aziz, Aziz Behich, Şamil Çinaz, Cristobal Jorquera, Luis Advincula, Emre Taşdemir, Filipe Josue, Sercan Yıldırım

Yedekler: Harun Tekin, Bekir Yılmaz, Mert Örnek, Aydın Karabulut, Isaac Cuenca, Bakaye Traore, Dany Nounkeu

Ev sahibi ekip Teknik Direktörü Shota Arveladze’nin kadrosu ise şöyle;

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak, Luis Cavanda, Mustafa Yumlu, Carl Medjani, Kevin Costant, Stephane Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı, Erkan Zengin, Oscar Cardozo

Yedekler: Esteban Brown, Salih Dursun, Aykut Demir, Alper Uludağ, Aytaç Kara, Sefa Yılmaz, Dame N’Doye

Süper Lig’de geçen sezon ligin en beğenilen futbolunu oynamasına karşın istediği sonuçları alamayan Bursaspor, bu sezona bambaşka bir yapılanmayla giriyor.

2014-2015 sezonunun banko oyuncuları Fernandao, Şener Özbayraklı, Renato Civelli, Fernando Belluschi, Enes Ünal, Ozan Tufan ve Volkan Şen ve Bakambu'yu kaybeden Bursaspor, sıkıntılı bir süreci yaşayıp ligin ilk maçına çıkıyor.

TİMSAH MAVİ-BEYAZ FORMA İLE SAHADA

Trabzonspor Bursaspor maçının eşgüdüm toplantısı Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri Cenk Altun, Gökhan Özsavaş ve Suat Öztin’in, başkanlığında gerçekleşen toplantıya Bursaspor'u temsilen Genel Müdür Yardımcımız Erhan Başoğlu katıldı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Timsah sahaya "Beyaz Mazi" forma, beyaz şortuyla, kaleci ise sarı formasıyla çıkacak. Ev sahibi ekip Trabzonspor takımı ise bordo mavi parçalı forması ve şortuyla sahada olacak.

HAKEM TOLGA ÖZKALFA


Tolga Özkalfa’nın yöneteceği karşılaşma, saat 21.00'de başlayacak. Mücadele LİGTV2 ve www.bursahakimiyit.com.tr'den (yazılı) canlı olarak yayınlanacak.