Timsah'tan A Milli'ye 4 futbolcu!

Timsah'tan A Milli'ye 4 futbolcu!

A Milli Takım'ın 12 Kasım'da Brezilya ve 16 Kasım'da Kazakistan ile İstanbul'da oynayacağı müsabakaların aday kadrosu belli oldu. Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu kafilede kendine yer bulamazken Bursasporlu Harun Tekin ilk kez kadroda yer alan isim oldu.

A Milli Takım'ın 12 Kasım'da Brezilya ve 16 Kasım'da Kazakistan ile İstanbul'da oynayacağı müsabakaların aday kadrosu belli oldu.

Yaşanan silah skandalı sonrasında merak edilen konulardan biri Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre'nin Milli Takım akibeti ne yönde olacağıydı. Fatih Terim, Gökhan Töre'yi kadroya dahil ederken Ömer ve Hakan'ı davet etmedi. Ömer ve Hakan, hafta içinde Bayer Leverkusen forması altında, Şampiyonlar Ligi'nde Zenit ile yapılan maçta 90'ar dakika süre almıştı.

Öte yandan en son 2010'da ay-yıldızlı kadroda yer alan Bursasporlu Volkan Şen uzun bir aradan sonra yeniden Milli Takım kafilesinde yer adlı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Brezilya ve Kazakistan maçlarının aday kadrosuna Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 6'şar, Beşiktaş'tan 5, Bursaspor'dan da 4 futbolcuya yer verildi.

Ay-yıldızlı ekibin Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile oynadığı maçların aday kadrosunda yer alan kaleci Tolga Zengin sakatlığı nedeniyle aday kadroya davet edilmedi. Zengin'in yanı sıra Ersan Adem Gülüm, Olcan Adın, Ümit Kurt, Güray Vural ve Mert Günok da aday kadroda yer bulmadı.

Kaleciler: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Harun Tekin

Savunma: Tarık Çamdal, Gökhan Gönül, Kaan Ayhan, Serdar Aziz, Bekir İrtegün, Semih Kaya, Caner Erkin, İsmail Köybaşı

Orta Saha: Hamit Altıntop, Mehmet Ekici, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Oğuzhan Özyakup, Alper Potuk, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Adem Büyük, Volkan Şen, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Arda Turan.

Hücum: Umut Bulut, Mevlüt Erdinç, Mustafa Pektemek, Burak Yılmaz

AY YILDIZLILARIN PROGRAMI

A Milli Takım, Brezilya ve Kazakistan maçları için 9 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.

Ay-Yıldızlılar, müsabakalar öncesi antrenmanlarını bu tesiste gerçekleştirecek. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmalardan bir gün önce, 11 ve 15 Kasım'da birer basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye ile Brezilya arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak özel maç saat 20.30'da başlayacak. Türk Telekom Arena'nın ev sahipliği yapacağı Türkiye-Kazakistan müsabakasının başlama saati ise 21.45 olacak.