Tıp Fakültesi’nde 7/24 tomografi ve MR çekilebilecek

Tıp Fakültesi’nde 7/24 tomografi ve MR çekilebilecek

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, artan hasta sayısı ve poliklinik hastalarına çok ileri tarihlere BT ve MR randevusu verilmesini göz önüne alarak, acil servis bünyesinde 24 saat çalışan yeni bir radyoloji ünitesi açmaya karar verdiklerini söyledi. Ünitenin inşaatının tamamına yakınının bağışlarla gerçekleştiğini ve cihazların montajının tamamlandığını kaydeden Başhekim Yakup Canıtez, bu cihazlarla daha çok hastaya daha hızlı hizmet vereceklerini söyledi.

Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Yazıcı da yeni nesil BT ve MR cihazları sayesinde, özellikle acile gelen travma hastalarına daha hızlı hizmet vereceklerini, poliklinik hastalarının da çok uzun süreler beklemeden hizmet alma imkanına kavuşacağını belirtti.

Geçen yıl 17 bin 978 MR, 50 bin 358 BT raporladıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Zeynep Yazıcı, “Bu rakamlar dünya ortalamasının çok çok üstünde. Acile gelen yeni cihazlarla birlikte bu sayının daha da artacağını tahmin ediyoruz” dedi.