TIR şoförlerinin buruk bayram sevinci

TIR şoförlerinin buruk bayram sevinci

Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı'nda oluşan ve 4 gündür devam eden TIR kuyruğu bugün 12 kilometreye kadar düştü. Günlerdir araçlarında konaklayarak ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için bekleyen TIR şoförleri, bayram sabahı meslektaşlarıyla bayramlaştı. Yüzlerce kilometre uzakta bulunan ailelerini de telefonla arayarak bayramlaşan TIR şoförleri, her bayram olduğu gibi bu bayramı da buruk geçirdiklerini söyledi.

"Aileden uzak, içimiz buruk"


TIR şoförleri, bu bayramda da ailelerinden uzak olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Aileden uzak, içimiz buruk. Özlem. Zaten bizim ömrümüz yollarda geçiyor. Yani özlem içinde gidiyoruz, geliyoruz. Bütün Müslüman aleminin bayramı mübarek olsun. Yollarda da tanıdıklarımızla, büyük ağabeylerimizle bayramlaşıyoruz. Yollardayız, aileden uzağız. Meslektaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Her şeyimiz, dostumuz onlar işte" dedi.

Kuyruk çilesinin nedeni belli oldu: 'Teknik sıkıntı'

Edirne Valisi Günay Özdemir ise, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yaşanan TIR kuyruklarının nedeni ile ilgili Bulgaristan Gümrük yetkilileri ile görüşme halinde olduklarına değinerek, "Bulgaristan tarafıyla görüştüğümüzde Bulgarların teknik anlamda bir sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Tabi bu teknik sıkıntı konusunda görüşmeler devam ediyor. Ve birkaç gün içerisinde kuyruğun da eriyeceğini düşünüyoruz. Teknik sıkıntı konusunda çok ayrıntılı bir bilgimiz yok. Ama teknik olduğu söyleniyor" ifadelerini kullandı.


Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'nda görevli Bulgar polis şefleri, Kapıkule Sınır Kapısı'na gelerek, Türk gümrükçülerin bayramını kutladı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın ve gümrük personeli tarafından ağırlanan Bulgar konuklara, baklava ikram edildi.

"Ağır tonaj uygulaması kuyruğa neden olmuyor"

Kapıkule Sınır Kapısı VIP Toplantı Salonu'nda gerçekleştirile görüşmede, Bulgaristan'daki yasalara göre hava sıcaklığının 35 derecenin üzerine çıktığında bazı otobanlarda ağır tonajlı araçların asfalta zarar vermemesi için belli bölgelerde bekletildiğini belirten Bulgar heyet, bu durumun meydana gelen TIR kuyruğu ile ilgili olmadığını söyledi.