Tirede Yapılacak Olan Dev İşyeri Merkezinin Temeli Atıldı

Tirede Yapılacak Olan Dev İşyeri Merkezinin Temeli Atıldı

Tire ilçesinde yıkılan Toptancı Hali’nin bulunduğu alana yapılması planlanan 5 katlı iş merkezinin temeli törenle atıldı.
1950’li yıllarda yapılan ve yıllarca Tirelilerin hizmetinde olan Toptancı Hali, eski görüntüsünden ve yapılış amacından uzaklaşması nedeniyle Tire Belediyesi tarafından yıkıldıktan sonra yerine dev bir iş merkezi yapılması için geçtiğimiz yıl düğmeye basılmıştı. Çalışmalarını tamamlayan Tire Belediyesi, ihale sürecinin ardından bugün yaptığı bir törenle iş merkezinin temellerini attı. Törene Kaymakam Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Yzb. Emre Davutoğlu, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ömüray, Bozkurt CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tireli hayırsever iş adamı ve Belediye Meclisi üyesi Atila Çallıoğlu, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Törende konuşma yapan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Burada tek bir bina vardı ama bazıları inatla burasının meydan olmasını istiyordu. Biz Avrupa’da çok meydan gördük yanında dev anıtlar var. Ama maalesef burası meydan için uygun değil. 1950’li yıllarda yapılan eski bir yapıydı burası. Burayı şimdi tarihi dokuyu bozmadan çağdaş bir yapı ile yenileyeceğiz. Buraya ’Utanç çukuru’ dediler. Oysa inşaat yapmak için buraya bir çukur kazmak lazım, çukursuz temel olmaz. Ama bunlar onların da farkında değil. Ben buranın şimdiden tüm Tirelilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
2600 metre kare alana kurulacak olan iş merkezi bir kat otopark olmak üzere toplam 5 kat olacak. 8 ay içinde kaba inşaatının bitirilmesi beklenen iş merkezinin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.