Tire’nin Mahalleleri Şantiyeye Döndü

Tire’nin Mahalleleri Şantiyeye Döndü

Tire’de 6360 sayılı ‘’Bütün Şehir Yasası Kapsamında’’ merkeze bağlı mahallelere dönüşen köylerde yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Mahalli seçimlerden bu yana 8 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen çok sayıda mahallede (köyde) yol genişletme, parke döşeme ve bozulan yolların tamiri yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi iş birliği içerisinde yapılan çalışmalar mahalle sakinlerinin de yüzünü güldürüyor. Yerinde tespit edilen sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturuluyor.
Şu ana kadar Akçeşehir, Akyurt, Eğridere, Gökçen, Kaplan, Kırtepe, Kızılcahavlu, Peşrefli, Sarılar ve Yuvalı mahallelerinde yol genişletme çalışmalarının yanı sıra bozulan yolların ve parke döşemelerin tamiri yapıldı. Ekipler önümüzdeki günler itibariyle Tire’nin Güme Dağlarında bulunan Yamandere, Çeriközü ve Dibekçiler mahallelerinde yol tamir, düzenleme ve genişletme çalışmaları yapacak. Yapılan yollara, yağmur sularından bozulmaması için büz döşemesi yapılacak.
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, ’’Tiremizin köylerinin mahalleye dönüştürülerek belediyemize bağlanması ile biraz zorlandık, ama Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bunun da üstesinden geleceğiz’’ dedi.