Tire’nin Yeni İş Merkezi İnşaati Yükseliyor

Tire’nin Yeni İş Merkezi İnşaati Yükseliyor

İzmir’in Tire ilçesinde eski hal binasının yıkımından sonra başlayan alışveriş ve iş merkezi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.
1950li yıllarda yapılan ve yıllarca Tirelilerin hizmetinde olan perakendeci hali eski görüntüsünden uzaklaşmış ve Tire Belediyesi tarafından yıkılmıştı. İlk yıllarında kasaplar çarşısı, sonraki yıllarda perakendeci hali olarak kullanılan yer, son olarak da birahaneler sokağı olarak kullanılmıştı. Şehrin merkezinde, yapılma amacından iyice uzaklaşan ve Tireliler tarafından rahatsızlığın sürekli dile getirildiği eski hal Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in ısrarlı girişimleriyle yıkılmıştı.
Geçtiğimiz Eylul ayında ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninden sonra inşaatına başlanan alışveriş ve iş merkezi çok kısa sürede şekillenmeye başladı. Beklenenden daha hızlı ilerleyen çalışmalar için açıklamalar yapan Tire Belediyesi Fen İşleri yetkilileri, 2016 Eylül ayında bitirilip teslim edilmesi planlanan binanın, 2015 yılı sonlarında tamamlanacağını ifade ettiler. 2 bin 600 m2 den oluşan alışveriş ve iş merkezi 2 katı yerin altında 3 katı yerin üstünde olmak üzere toplam 5 katlı olacak. Alt iki katın otopark olması nedeniyle ilçe merkezindeki trafik akışı da rahatlamış olacak. Çeşitli firmaların yer alacağı iş merkezinde, Tireli esnafa da kiralık olarak dükkânlar verilecek.