Tiryakioğlu: "dostluğumuza Ve Kardeşliğimize Zarar Vermek İsteyenlere Fırsat Vermeyelim"

Tiryakioğlu: "dostluğumuza Ve Kardeşliğimize Zarar Vermek İsteyenlere Fırsat Vermeyelim"

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’te son günlerde tırmanan şiddet olaylarına karşı vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.
Tiryakioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını bahane ederek gerçekleştirilen yasa dışı eylemlerde can kayıplarının ve yaralanmaların yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Bölgede yaşanan şiddet olaylarında şehit düşen emniyet mensuplarına ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ise baş sağlığı dileklerinde bulunan Tiryakioğlu, "Milletimizin başı sağı olsun, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bingöl’de polislerimize ve güvenlik güçlerimize karşı yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırılarla bölgedeki barış ve güven ortamı bilinçli olarak baltalanmak istenmekte. Ayrıca dün şehrimizde 4 kişinin yaşamını yitirmesi ve çok sayıda vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan olaylardan da derin üzüntü duymaktayız. İstenmeyen bu eylemlerin bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz" ifadelerinde bulundu.
Şiddetin bu coğrafyadaki hiç bir ülkeye ve topluma mutluluk getirmediğini, aksine sorunların daha da katlanarak artmasına neden olduğunu hatırlatan Tiryakioğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Gün yakmak, yıkmak zamanı değil. Gün birlik, beraberlik ve kardeşlik günüdür. Can kayıplarının yaşandığı, çok sayıda vatandaşımızın yaralandığı olaylar hoşgörü ve barış şehri Gaziantep’imize hiç bir şekilde yakışmamakta. Bu tarz eylemlerle huzur ve güven ortamını baltalayarak, ekonomik istikrara zarar vermek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı provakatif eylemlere karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum"