Tkdk 15 Proje İle Sözleşme İmzalandi

Tkdk 15 Proje İle Sözleşme İmzalandi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörlüğü 2. Çağrı döneminde 15 proje ile sözleşme imzaladı.
2. çağrı dönemi kapsamında TKDK Kars İl Koordinatörlüğü’ne proje başvurusunda bulunan ve projeleri onaylanan 10 yatırımcı ile Ağustos ayında sözleşme imzalayan TKDK, bu çağrı dönemi içinde projeleri onaylanarak sözleşme imzalamaya hak kazanan 5 proje sahibi ile de İl Koordinatörlüğü’nde sözleşmeler imzalandı. 15 tane projeyi kapsayan bu çağrı dönemindeki projelerden 12 tanesi süt üreten tarımsal işletme ve 3 tanesi de et üreten tarımsal işletmeyi içeriyor.
İl Koordinatörü Yusuf Güder, sözleşme imzalanan 15 projenin uygun yatırım tutarı 26. 538.798,52 lira olduğunu, projeler sözleşmeye uygun şekilde gerçekleştirildiği takdirde 17.161.115,91 lirası Kurum tarafından hibe olarak verileceğini belirtti.
Öte yandan TKDK’da IPARD Program kapsamında süt ve et üreten tesisler, süt ve et işleme tesisleri, kırsal turizm ve arıcılık gibi birçok farklı alanda yatırımcılara hibe desteği verilmeye devam ediyor. Projeler için başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi almak isteyenler TKDK Kars İl Koordinatörlüğü yardım masasına başvurarak yüz yüze, e posta, faks veya resmi yazı aracılığıyla bilgi alabilirler.