Tkdk’dan 2014 Yılında 119 Milyon Lira Hibe Desteği

Tkdk’dan 2014 Yılında 119 Milyon Lira Hibe Desteği

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü, 2014 yılı içerisinde 143 projeye toplam 119 milyon lira hibe desteği verecek.
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Turan Karahan, 12. çağrı ilanı kapsamında yapılan yatırımları değerlendirdi. Karahan, 12. çağrı ilanı döneminde yaklaşık 103 projenin kabulünün gerçekleştiğini kaydederek, 103 projeden belirli bir kısmının daha önceden kabullerini yapıp sözleşmelerini imzaladıklarını ve bu yatırımcıların 2014 yılının başında yatırımlarına başladığını ifade etti. Karahan, "Büyük bir çoğunluğu yatırımlarını bitirerek faaliyetlerine devam etmektedir. Tabi ki bu süreç projelerin incelenme süreci. Belirli bir zaman alıyor proje sayımız da çok fazla olduğu için bunların tamamının bir arada incelenip gönderilmesi maalesef mümkün olmuyor. Biz almış olduğumuz bu 103 projenin 8 tanesini değişik nedenlerden dolayı proje sahiplerimize tekrardan düzeltilip geri çekilmişti. 93 tane projenin kabulünü biz gerçekleştirdik. Proje değerlendirme ve seçim kurulu olarak adlandırdığımız kurul tarafından yapılan değerlendirmede 38 tane projemiz değerlendirmeye alındı ve bu projelerimizin yatırım tutarı yaklaşık 40 milyon civarında ve bu miktarın 23-24 milyon lirası hibe tutarında olacak şekilde destek kapsamına alındı. Tabi ki biz özellikle doğu bölgesinde illerin kış şartlarını da göz önüne alarak yatırımcılarımıza yardımcı olmak amacıyla bu projelerinin başlatmaları amacıyla bir inisiyatif kullandık ve bu konuda bizleri dinleyip projelerini daha önce başlayan yatırımcılarımız şuanda inşaatlarını ileri bir aşamaya getirmiş durumdalar" şeklinde konuştu.
"2014 YILINDA 119 MİLYON LİRA HİBE VERECEĞİZ"
2014 yılında 143 projeye toplam 119 milyon lira hibe vermeyi amaçladıklarını aktaran Karahan, "Biz 2014 yılında kurumsal anlamda koyduğumuz ciddi hedef var. Yaklaşık 143 projenin 2014 yılının sonuna doğru bitimini hedefliyoruz. Bunların yatırım tutarları yaklaşık 192 milyon tutarında. Bu hedefimizi tutturursak 119 milyon civarında bir hibeyi bu 143 proje sahibimize 31 Aralık 2014 tarihine kadar yatırmış olacağız. Tabii ki burada yatırımcılarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum; geçen haftalarda gördüğünüz gibi bazı illerimizde kar yağışı gerçekleşti. Elazığ’ın da doğu bölgesinde olduğunu düşünerek şu anda inşaatı devam eden yatırımcılarımızdan bir an önce yatırımlarını hızlandırıp, ekipleri güçlendirip ve bu inşaatlarını ve makine ekipman montajlarını bitirip bizim kurumsal olarak ortaya koymuş olduğumuz hedefimizde yardımcı olmak maksadıyla ödemelerini gerçekleştirebilmemiz için bunların yatırımlarını bitirmelerini dört gözle bekliyoruz. Kendilerine kurumsal olarak her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Karahan ayrıca 13. çağrı ilanına Kasım ayı içerisinde çıkacaklarını anımsatarak, proje sahiplerinin kuruma gelerek destek almalarını istedi.