TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU MUŞ’TA

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU MUŞ’TA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (MTSO) tarafından düzenlenen ‘Ekonominin Yıldızları’ ödül törenine katılmak üzere Muş’a geldi.
Özel uçakla İstanbul’dan Muş’a gelen Hisarcıklıoğlu, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve işadamları tarafından karşılandı.
İlk olarak Muş Valiliğini ziyaret eden Hisarcıklıoğlu burada bir süre Muş Valisi Vedat Büyükersoy ile sohbet ettikten sonra Muş Belediye Başkanlığı’na geçti. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından karşılanan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başkan Asya’nın önceden sivil toplum kuruluşu temsilcisi olduğunu, oradaki başarısını Muş halkına hizmet etme noktasında değerlendirdiğini kaydetti. Belediye ziyaretinin ardından Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen ‘Ekonominin Yıldızları’ ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmasında huzur ve istikrarın bölge için çok önemli olduğuna değindi. Muş’un bölgenin birçok iline göre ekonomik alanda daha ileri bir seviyede olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Muş’un protestolu senet, ödenmeyen kredi ve karşılıksız çek oranında Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtti. Bir ilin gelişmişliğinin göstergelerinden birinin de kurulan şirket sayısı oluğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Muş’ta kurulan şirket sayısının Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu hatırlattı. Muşluların bankalarda parasının olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Buraya gelmeden önce bir araştırma yaptık. Baktık ki benim Muşlu hemşehrilerim oldukça zengin. Bankalarda 498 milyon parası olan Muşlu vatandaşlarımız parayı çok seviyor. Ama bankalarda bu paranın durması çok önemli değil. Önemli olan bu paranın değerlendirilmesidir. Ben buradan bankalara sesleniyorum. Gelin Muş’ta banka açın çünkü Muşluların parası bol ve bereketlidir” diye konuştu.
“AKİL ADAMLAR HEYETİNDE BİZZAT ROL ALDIM”
Çözüm Süreci için oluşturulan Akil Adamlar heyetinde bizzat yer aldığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Akil Adamlar heyetinde başkanlık yaparak bizzat rol aldık. Doğu Anadolu’da bize görev vermediler. Türkiye’nin belki de en zor bölgesini bize tebliğ ettiler. Cidden de en zor bölgesiydi alınan oylara baktığınız zaman. Ama insanlarla konuştuğunuz zaman insanların fikrini aldığınız zaman hiç kimse ne çözüm sürecine karşı ne huzur sürecine karşı değildi. Burada da kapsamlı bir çalışma yaparak Türkiye’de en kapsamlı çalışma heyeti Akil Adamlar olarak Akdeniz Bölgesi olarak hükümetimize sunduk. Biz huzur istiyoruz. Huzur için siyasi kutuplaşmadan kesinlikle ayrışıp kardeşlik içerisinde birlikte olmalıyız. Bu çözüm süreci bütün Güneydoğu Anadolu Bölgemize bir huzur getirmesiyle beraber ekonomideki rakamlar hep yukarıya doğru hareket etmiştir” dedi.
Türkiye ekonomisiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Hisarcıklıoğlu, “1998-2002 kişi başına düşen milli gelir 4 bin dolar seviyesindeydi. 2002 sonrasında müthiş ekonomideki rakamsal yapılarla beraber tam 6 yılda Türk özel sektörü olarak ekonomideki reformların karşılığını vererek Türk ekonomisini 2 buçuk misli büyüttük. 10 bin dolara geldik. Tarihimizdeki en büyük başarı hikayemiz bu ama son 7 yıldır yerimizde sayıyoruz. Biz buna orta gelir tuzağı diyoruz. Son 7 yıldır 1-0 bin dolara tıkandık kaldık. Türk özel sektörün başkanı olarak Türk özel sektörü olarak ekonomideki rakamsal reformlara odaklanalım. Ekonomi olmazsa olmazımız. Cebinizde paranız olmazsa ne güvenlik konuşabilirsiniz ne zenginlik konuşabilirsiniz ne de gittiğiniz ortamlarda buna göre itibar görürsünüz. Onun için olmazsa olmazımız ekonomi zenginliğin ilacı o zengin olmak istiyorsanız ülke olarak kişi olarak tek yapılması iş ekonomiye bakmak lazım. Onun için de yapısal reformlarımızı hızla devam ettirmemiz lazım” şeklinde konuştu.
Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından MTSO Başkanı Fatih Cengiz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy da birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından kurum ve gelir vergisi, en fazla istihdam yapan, yılın genç girişimcisi, 40 yılını doldurmuş girişimci, TSO Meclis’nin ilk kadın meclis üyesi gibi dallarda 24 kişiye plaket takdimi yapıldı.
Toplantıya; Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Tatvan, Hakkari, Ağrı, Erciş, Van, Batman ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları da katıldı.
Tören, toplu fotoğraf çekimi ile son bulurken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muş Havalimanı’ndan özel uçakla Muş’tan ayrıldı.