Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Orta Vadeli Programı Değerlendirdi

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu, Orta Vadeli Programı Değerlendirdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Orta Vadeli Programı değerlendirerek, “Küresel ekonomideki belirsizliklerin ön plana çıktığı bir ortamda Hükümetimizin hazırladığı Orta Vadeli Programı son derece önemli görüyoruz. Bir nevi deniz feneri işlevi görecektir. Bunların mutlaka takvimlendirilip, belli bir plan çerçevesinde hayata geçirilmesini de bekliyoruz’’ dedi.
Bugün açıklanan Orta Vadeli Programı 2015-2017 değerlendiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomideki belirsizliklerin ön plana çıktığı bir ortamda hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Programı (OVP) son derece önemli gördüklerini belirterek, şunları aktardı:
“OVP bu küresel belirsizlik ortamında özel sektörümüzün ve piyasaların yön arayışına yardımcı olacak ve bir nevi deniz feneri işlevi görecektir. Mevcut küresel iktisadi ve siyasi ortam düşünüldüğünde, ortaya konan bu hedefler iddialı hedeflerdir.
OVP Türkiye ekonomisi ile ilgili doğru teşhisler içeriyor. Ekonomideki üç önemli yapısal sorun alanı olarak enflasyon, cari açık ve büyümeye odaklanılmış olması çok önemli. Bunlara yönelik olarak ortaya konulan eylem planları da TOBB olarak bugüne kadar vurguladığımız ve talep ettiğimiz konulardır. Dolayısıyla bunların mutlaka takvimlendirilip, belli bir plan çerçevesinde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bu sayede Türkiye ekonomisi ve Türk özel sektörü 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edecektir. Yine bu sayede ülkemizde reform ivmesinin yeniden canlanacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde daha dengeli bir büyüme sürecinin hedeflenmesi ve sanayimizi güçlendirecek adımlara öncelik verilmesi, Türkiye ekonomisinin istikrarını korumasını sağlayacaktır. Bu kapsamda büyümeyi sağlayacak esas unsur olarak özel sektörün ön plana çıkarıldığını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Özel sektör öncülüğünde güçlü bir büyüme performansı göstermek için reel kesimin ve sanayimizin yapısal dönüşümünü tamamlayacak adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz.”