TODAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYHAN BİLGİN OLDU

TODAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYHAN BİLGİN OLDU

Veli Çelebi’nin görevden ayrılmasının ardından Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği (TODAB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ayhan Bilgin devraldı.
TODAB, yoluna bundan sonra Ayhan Bilgin ile devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı olan TODAB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bilgin yaptığı açıklamada, ’’Tohum tarım sektörünün ve dolayısı ile yaşamın çok önemli bir unsuru ve stratejik girdisidir. 77 milyon olan Türkiye nüfusu önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Kendi nüfusunu ve 35 milyon turisti doyuran Türkiye, 18 milyar dolarlık gıda ihracatı yapmaktadır. Gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için üretimde verimliliğin arttırılması şarttır. Bitkisel üretimde verimin arttırılması, ıslah edilmiş tohumlukların yaygın kullanılmasına bağlıdır. Islah edilmiş tohumlukların üretimi, dağıtımı ve kullanımı güçlü bir tohumculuk sektörü ile olabilecektir. Ülkemizde çok güçlü bir tohumculuk sektörünün oluşması için 5553 sayılı Tohumculuk Kanunu çıkarılmış ve sektör hızla gelişmeye başlamıştır. Türkiye Tohumcular Birliği ve konularında göre uzmanlaşan 7 alt birlik kurulmuştur. Bu alt birliklerden biri de Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği’dir” dedi.
Bilgin konuşmasına şöyle devam etti:
“Bizden öncekiler gibi bizde bundan sonra devraldığımız bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Ülke çapında ıslah edilmiş, sertifikalandırılmış, adına doğru tohumlukları dağıtan ve satan gerçek ve tüzel kişiler arasında mesleki dayanışmayı sağlamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve birliğimize üye olan gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik ve sosyal haklarının korunmasını sağlamak temel önceliğimiz olacaktır. Tohum Dağıtıcıları Alt Birliği olarak ülke çapında yetkilendirilmiş tohumluk bayilerinin tamamını üye yapmak, yetkisiz tohum satışına engel olarak haksız rekabeti önlemek, üye olmuş tohumluk bayilerince adına doğru, sertifika almış tohumlukların serbest rekabet şartlarında en etkin şekilde ve uygun şartlarda üreticimize satışını sağlamaktır. ’’
Ayhan Bilgin, 1966 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy’ünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Bilgin, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu. Bilgin, evli ve iki çocuk babası.