TOFAŞ'tan kötü başlangıç

TOFAŞ'tan kötü başlangıç

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ, 18 yıl aradan sonra yükseldiği play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Doğuş’a konuk oldu. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Kenny Kadji beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, hava atışı sonrası Pierria Henry ile ilk basketi bulsa da ev sahibi ekip, Melih Mahmutoğlu, Melli ve Ali Muhammed'in basketleriyle 12-0'lık bir seri buldu. Sammy Mejia'nın sayılarının ardından 5. dakika 12-4 Fenerbahçe Doğuş'un üstünlüğüyle geçilirken, Tony Crocker'ın üçlüğü sonrası Raymar Morgan ve Josh Owens ile skor bulan Bursa temsilcisi, çeyreği Barış Ermiş'in son saniye turnikesiyle 21-15 geride kapattı.

İkinci periyodun ilk dakikalarında rakibin sayılarına Josh Owens ve Barış Ermiş ile karşılık veren TOFAŞ Basketbol Takımı, 13. dakika içinde farkın çift hanelere (30-20) çıkmasını engelleyemedi. Yiğit Arslan ve Tony Crocker'ın üçlükleriyle arayı kapatmaya çalışan Mavi Yeşilliler, Yiğit'in turnike basketiyle 17. dakikada farkı 9'a (37-28) indirse de bu basket sonrası Tony Crocker, iki teknik faul alarak oyundan atıldı. Vesely, Sloukas, Ali Muhammed ve Melli'nin 10-0'lık bir seri daha yakalayan Fenerbahçe karşısında TOFAŞ, soyunma odasına kaptan Mejia'nın basketiyle 47-30 geride girdi. 

Üçüncü çeyreğe de iyi bir başlangıç yapamayan TOFAŞ Basketbol Takımı, 22. dakikada Raymar Morgan’ın da oyundan ihraç edilmesiyle farkın açılmasını önleyemedi. Karşılaşmanın son çeyreğine 80-42 mağlup giren Bursa temsilcisi, karşılaşmayı 103-63 kaybederek seride 1-0 geriye düştü.

SERİNİN 2. MAÇI DA İSTANBUL’DA

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinde dört galibiyete ulaşan taraf şampiyonluğa ulaşacak. Fenerbahçe Doğuş’un ev sahibi avantajıyla başladığı serinin ikinci maçı 7 Haziran Perşembe günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Bu karşılaşmaların ardından seri Bursa’ya taşınacak. 9 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da ve 11 Haziran Pazartesi günü saat 21.00’de TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak maçlar sonunda gerekmesi halinde, serinin beşinci maçı 13 Haziran Çarşamba günü saat 21.00’de İstanbul’da, altıncı maçı 15 Haziran Cuma günü saat 21.00’de Bursa’da ve yedinci maçı 17 Haziran Pazar günü saat 19.00’da İstanbul’da yapılacak.