Togem ‘hayır Köprüsü’dür

Togem ‘hayır Köprüsü’dür

Adıyaman Belediyesi TOGEM Koordinatörü Yasemin Delibaş, MÜSİAD’ı ziyaretinde TOGEM’in ‘hayır köprüsü’ olduğunu söyledi.
Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) Koordinatörü Yasemin Delibaş ve Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Gürbüzcan, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler.
Yasemin Delibaş, ziyaretinde TOGEM’in faaliyetlerinden bahsederek, “Sosyal yardımların yanında kurslar düzenliyoruz. Kurslarda mesleki eğitim edindirmeye çalışıyoruz. Bize başvuran 3 bin 500 aile var ve bu sayılar artıyor. Kurslardan öğrencileri seçerken maddi durumu kötü olan ve bize başvuran ailelerden seçiyoruz. İşkur destekli istihdama yönelik kurslar açıyoruz. Tekstil kursları, ebru kursu, heykeltıraş kursu, bilgisayar kursu var. Tabi İşkur’un gelen kursiyerlere desteği olacak. Daha çok kursları cazipleştirmek hem de devamını sağlamak için yapıyoruz. Bunun yanı sıra 3 bin 500 ailenin yerine ulaşması için denetim ekiplerimiz var. Denetim ekiplerimiz aileleri yerinde inceliyor. Belli periyotlarda yardımları sağlıyoruz. İleriye dönük olarak engelliler için ayrı, yetimler için ayrı, dullar için ayrı dosyalar oluşturuyoruz. Onlara eğitim amaçlı kurslar vermeyi düşünüyoruz. Tabii ki ileriye dönük işaret dili kursu açmayı düşünüyoruz. Bunu bütün kurumlarla anlaşarak açmayı düşünüyoruz. Her kurumda işaret dili bilen bir kişi olsun istiyoruz.
Biz hayır köprüsüyüz. Hayırseverden alıp, ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. İkisin arasında hayır köprüsüyüz. İnsanlar gönül rahatlığıyla yardım ediyorlar. Ayrıca TOGEM’de gönüllüler var. Çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Yardımlar yerine ulaşıyor. Gıda ve giysi yardımına yoğunluk veriyoruz” dedi.
MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Yıldırım ise, TOGEM’in açtığı kursların önemli olduğunu dile getirerek, sanayideki işletmelerin kalifiye eleman sıkıntısı çektiğini vurgu yaptı.
Şerif yıldırım, sadece tekstilde değil, diğer iş kollarında da kalifiye elemanlar yetiştirmek için kursların açılması gerektiğini, eğitimi alan kişilerin ise istihdama kazandırılmasının önemine işaret etti.
Yıldırım, Adıyaman’da kurslardan sertifika alan bir çok kişinin istihdama kazandırılmadığı ve bunun büyük bir sıkıntı olduğunu kaydetti.