Toğurlu Tahliye Edildi

Toğurlu Tahliye Edildi

KCK operasyonları kapsamında 2011 yılında gözaltına alınan Silopi eski Belediye Başkanı Emin Toğurlu tahliye edildi. Toğurlu’yu Silopi’de çok sayıda kişi konvoy eşliğinde havai fişekler ve silahlarla karşıladı.
2011 yılında Şırnak’ta yapılan operasyonlar kapsamında tutuklanan Silopi eski Belediyesi Başkanı Emin Toğurlu ve beraberindeki 2 kişi tahliye edildi. Şırnak Ağrı Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesiyle, Elazığ Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan dava dosyasında yapılan incelemeler sonucu tutuklu yargılananların da tahliyesine karar verildi. Verilen karar üzerine Silopi eski Belediyesi Toğurlu, eski Şırnak İl Genel Meclisi üyesi Bahattin Alkış ve BDP yöneticisi Hasan Aktan yargılandıkları KCK Silopi davasından tahliye olurken, Alkış’ın başka bir dosyadan dolayı kesinleşmiş cezası bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Şırnak Cezaevi’nde bulunan Toğurlu dün gece saatlerinde cezaevinden çıkarak Silopi’ye doğru yola çıktı. Uzun araç kuyrukları eşliğinde karşılanan Toğlurlu, ilk olarak HDP ilçe binasına geldi. Toğurlu burada Silopi Belediyesi Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir ile HDP, DBP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Sevinç gösterilerinin düzenlediği karşılamada hasret gideren eski ve yeni başkanlar hatıra resimleri çektirdi.
Daha sonra parti binasından Ofis Mahallesi’ndeki evine doğru yürüyerek gelen eski Başkan Toğurlu evinin önünde havai fişekler, silahlar ve halaylarla karşılandı. Zılgıtların atıldığı karşılamada vatandaşlar eski Başkan Toğurlu’ya ulaşmak isterken izdihama neden oldu. Evinin balkonuna geçen ve burada Kürtçe açıklama yapan Toğurlu, "2011 yılında KCK adı altında 2 bin siyasetçimiz, belediye başkanlarımız, Kürt genç ve kızlarımız gözaltına alındı. Halen de bine yakın vatandaşımız cezaevinde. Bundan 5 sene önce Silopi halkı iradesini bize bir emanet bıraktı. Biz bu emanete ne kadar sahiplendik bilemiyorum. Biz bu emaneti sahiplenerek elimizden gelen çabayı gösterdik. Ancak cezaevine düştük, ne savcının karşısında ne polisin karşısında hiçbir zaman geri atmadık, geri adım atmayacağız" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından eski başkan Toğurlu ailesi ile kucaklaştı. Çocukları ve hanımı ile hasret gideren Toğurlu daha sonra ziyaretçileri kabul etti.
KCK SİLOPİ DAVASINDA TUTUKLU KALMADI
Şırnak’ta 21-23 Eylül 2011 tarihleri arasında Şırnak merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve aralarında Silopi eski Belediyesi Başkanı Emin Toğurlu ile Silopi BDP ilçe örgütü yöneticilerinin de bulunduğu 3’ü tutuklu 14 kişinin yargılandığı davada, tutuklu yargılananlar tahliye edildi ve KCK Silopi davasında tutuklu sanık kalmadı.