Tokat’ta “avrupa’da Geriatri Hemşireliği” Projesi

Tokat’ta “avrupa’da Geriatri Hemşireliği” Projesi

Tokatlı öğrenciler “Avrupa’da Geriatri Hemşireliği” projesi kapsamında Almanya’da temaslarda bulunacak.
Tokat İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan ve AB Gençlik ve Eğitim Programı tarafından desteklenen “Avrupa’da Geriatri Hemşireliği” konulu Erasmus projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Eyüp Doğan, projenin hemşirelik alanı öğretmenleri ile 11-12. sınıf aynı alan öğrencilerinden oluşan bir grup tarafından yürütülmekte olduğunu söyledi.
Türkiye’de sağlık alanında hizmet veren lise ve üniversitelerde geriatri (yaşlılık) hemşireliği ile ilgili yeterli müfredat ve eğitim materyali bulunmamakta olduğunu ifade eden Doğan, "Bununla birlikte, huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinin sayısı da her geçen gün hızla artmaktadır. Buralarda iyi yetişmiş personelin görev yapması, kaliteli hizmet verme, hizmet alanlara da alnında yetişmiş elemanların hizmet sunması ihtiyacı doğmuştur. Projemizin bir amacı da iş gücü piyasasına daha nitelikli sağlık elemanı yetiştirmeyi ve bu amaçla Avrupa’da bu hizmetlerin yürütülme şeklini ve kalitesini tespit etme ve bu doğrultuda eleman yetiştirerek hizmet sunma amacı taşımaktadır” dedi.
Doğan, proje kapsamında Mart ayında 1 idarece 4 öğretmen ile 16 öğrencinin 8 gün süre ile Almanya’da temaslarda bulunacağını sözlerine ekledi.