Tokat’ta Şehir Kimliği Çaliştayi

Tokat’ta Şehir Kimliği Çaliştayi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Tokat Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Şehir Kimliği Çalıştaylarının 13.’sü Tokat’ta yapıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar’ın koordinatörlüğünde yapılan Tokat Şehir Kimliği Çalıştayı tanıtım toplantısına başta Tokat Vali Cevdet Can ve Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu olmak üzere bürokratlar, iş adamları, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Şehre, şehirlinin gözünden ve gönlünden bakmak ve şehrin gelecek vizyonunu şehirde yaşayanlarla birlikte belirlemek amacıyla yapılan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar, Ordu’da başlayan çalıştaylardan 13.’sünü Tokat’ta tanıtım toplantısı ile başlatmış olduklarını söyledi. Acar, hedeflerinin 81 ilde şehir kimliği çalıştaylarını yapmak olduğunu belirterek, “İstanbul’ bir ayrıcalık yapıyoruz. Tüm il ve ilçelerinde ayrı ayrı şehir kimliği çalıştayı yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise insanlarda olduğu gibi şehirlerinde kendine has bir kimliği olduğunu söyledi. Anadolu şehirlerinden Tokat’ın geçmişten kopmadığını, yeni şehirler yaparken tarihi ve kültürün ortaya çıkarılması gayetinde olduklarını belirterek, “Şehirleri kimliklendirirken diğer taraftan bu şehirlerin hangi varlıklara sahip olduğunu iyi tespit etmemiz lazım ki geleceğimizi de ona göre inşa edelim. Kimi şehirler kaplıca, sanayi, turizm şehir oluyor. Bizimde bu anlamda tarım şehrimi olmalıyız, turizm şehrimi? Ya da üniversite şehrimi? Bunları iyi tespit edip geleceğimizi inşa etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise yapılan toplantıyı önemsediklerini üniversite olarak ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Cevdet Can ise şehirlerin sahiplerinin şehirlerde yaşayan insanlar olduğunu kaydetti. Şehirlerin kimliğinden oranın yerel yönetimlerin sorumlu olduğunun altını çizen Vali Can, konuşmasına şöyle devam etti: “Şehrin kimliği yerel yönetimlere belediyeler aittir, hükümet, valilik, kaymakamlık olarak bizlerin durumu nedir? Bizler en büyük destek kuvvetiz. O destek kuvveti en iyi şekilde gerçekleştirdiğimizde mutlaka başarırız.”
Yapılan konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı İbrahim Acar moderatörlüğünde düzenlenen panele Bakan Danışmanı Zekeriya Erdim ve Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldı.