Toki İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru

Toki İçin 4 Günde 8 Bin Başvuru

Manisa’da had safhaya ulaşan konut sıkıntısına büyük bir çözüm getirmesi beklenen Yunusemre Belediyesinin toplu konut hamlesi için yapılan anket çalışmasına 4 günde 8 binin üzerinde başvuru yapıldığı öğrenildi.
Yunusemre Belediyesi’nin TOKİ ile birlikte yapacağı toplu konutlar için başlatılan anket çalışmasının dördüncü gününde başvuru sayısı 8 bine ulaştı.
Vatandaşın talebi doğrultusunda konut tiplerinin belirlenmesi amacıyla Manolya Meydanı’nda kurulan stantta başlatılan anket çalışması yoğun ilgi görüyor. Çalışma sonucunda maliyeti 400 milyon TL’yi aşması beklenen TOKİ konutlarına talep sayısal olarak ortaya çıkacak ve talep edilen konut tipleri de netlik kazanacak.
Başvuru şartlarının da yer aldığı anket formunda konutların oda sayıları ve fiyatlarla ilgili sorular bulunuyor. Formda tahmini satış bedeli 80-85 metrekare konutlar için 85 bin -110 bin TL olarak gösteriliyor. Konut bedelinin yüzde 12’si peşinat olarak başvuru sırasında TOKİ’nin hesabına yatırılacağı belirtilirken başvuruda bulunan kişinin 25 yaşını doldurmuş ve en az bir senedir Manisa’da ikamet ediyor olma şartı aranıyor. Dar gelirli aileler için yapılacak olan konutlar için hane halkı net gelirinin ise 2 Bin 600 TL veya altına olması şartı aranıyor.
Yapılacak olan toplam konut adedi başvuru sayısının altında kalırsa konutların kurayla hak sahiplerine verileceği bildirilirken, ankete katılan vatandaşların daha sonra belediye bünyesinde başlatılacak olan ön kabul için tekrar başvuru yapacağı belirtildi.
Yapılan anket çalışmasının inşa edilecek konutların özelliklerinin belirlenmesi açısından önemli olduğuna değinen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Anket çalışmamıza yoğun ilgi gösterilmesi bizler çok mutlu etti. Kısa sürede 8 bin kişi anket formalarını doldurarak çalışmamıza katıldı. Ön kabul için tekrar başvuru yapılacak. Çok yakında ise kesin başvurular da başlayacak. İnşallah yapacağımız proje ile Manisa’nın konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız” dedi.