Toki’den Simav’a Depreme Dayanıklı 24 Derslikli Okul Kompleksi

Toki’den Simav’a Depreme Dayanıklı 24 Derslikli Okul Kompleksi

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Kütahya’nın Simav ilçesine 14 milyon harcama yaparak kazandırdığı depreme dayanıklı 200’ü kız toplam 400 öğrenci pansiyonlu İmam Hatip Lisesi Kompleksi’nin inşaatı tamamlandı.
Bünyesinde kapalı spor salonu ile uygulamalı cami de bulunan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi Kompleksinin bir an önce hizmete açılması için şimdi gözler inşaatı üstlenen yüklenici firma tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmalarına çevrildi.
Simav Anadolu İmam Hatip lisesindeki 600 öğrencinin yanı sıra 45 öğretmen ve idareci kadrosu da ilçeye 2 kilometre mesafedeki Beyce Köyde inşaatı tamamlanan 9 şiddetindeki depreme dayanacak şekilde inşa edilen kompleksin bir an önce hizmete açılmasını bekliyor.
Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri çağdaş ve modern bir eğitim için her şeyin düşünüldüğü yeni komplekslerine taşınıncaya kadar eğitimlerini halen ilçe merkezi Karakür Mahallesindeki 3 katlı eski binalarında sürdürüyor.
Eğitimde pek çok başarılara imza atan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ihtişamlı ve görkemli yapısıyla Simav’a modern bir görünüm kazandıran yeni komplekslerine taşınmak için sabırsızlanıyor.(MY-EFE)