Tolga Zengin "Eğer beni Rubin Kazan'a satarsanız..."

Tolga Zengin "Eğer beni Rubin Kazan'a satarsanız..."

Beşiktaşımızın kaptanı ve kalecisi Tolga Zengin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Tecrübe Konuşuyor' paneline katıldı.

Kocaeli'de bulunan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen, öğrencilerin katıldığı ve konularında uzmanlaşmış kişilerin bilgilerini gençlerle paylaştığı panele Tolga Zengin'in yanı sıra sanatçı Serkan Çağrı da katıldı.

BABAM FUTBOLCU OLMAMI İSTEMİYORDU

Programın moderatörlüğünü TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan yaptı. Panelde, futbolculuk döneminde yaşadığı tecrübeleri anlatan Tolga Zengin, "Futbola 1993 yılında 10 yaşında başladım. Babam futbol oynamamı hiç istemiyordu ama benim üzüldüğümü görünce dayanamıyordu. Ondan gizli futbol oynamaya giderdim. Eve geldiğimde eşofmanlarım çamurlu olurdu ve rahmetli annem babamdan saklı yıkardı. Anadolu lisesi mezunuyum. Hiçbir zaman futbolcu olacağımı düşünerek bu mesleğe başlamadım. Mahallede oynarken daha sonra İdmanocağına kayıt oldum. Yeteneğim kalecilikti ve kaleye geçtim. Sonra Trabzonspor'un alt yapısına geçtim. 2002'de Trabzonspor'da A Takım'a çıktım ve 2013'e kadar Trabzonspor’da oynadım. Alt yapı çok farklı çünkü orada amatörsün. A Takım’a çıkınca işin içine farklı şeyler giriyor ve daha zor oluyor. Sonrasında 2013-2014 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldum" şeklinde konuştu.

EĞER BENİ RUBİN KAZAN'A SATARSANIZ...

Takımımıza transfer sürecine de değinen Tolga Zengin, "O dönemde Rusya'nın Rubin Kazan takımı da beni istedi. Benim Kazan şehrine gitme şansım yoktu çünkü hasta olan ve tedavisi devam eden annemin yanında olmak istiyordum. Bu yüzden takımıma eğer beni Rubin Kazan'a satacaksanız ben de kendi tercihimi yapıyorum ve Beşiktaş'a gitmek istiyorum dedim. Transfer sürecim böyle oldu" ifadelerini kullandı.