Toma’ların Gölgesinde Maaşlarını Çektiler

Toma’ların Gölgesinde Maaşlarını Çektiler

Muş’un Malazgirt ilçesinde Kobani protestoları esnasında yakılan bir kamu bankası, memurların maaş çekebilmesi için ilçeye mobil şube kurdu.
Muş’ta özellikle Varto, Bulanık ve Malazgirt ilçelerinde IŞİD’in Kobani’ye girmesinin protesto edilmesiyle başlayan olaylarda kamu bankaları, kamu binaları ve çok sayıda eğitim kurumu yakılmıştı. Yapılan eylemlerde memurların mağdur olmaması için kamu bankalarıyla görüşen Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un girişimleriyle ilçede mobil şube kuruldu. Malazgirt Hükümet Konağı önünde kurulan mobil şubenin ve maaş çekmek isteyen memurların güvenliğini ise çevik kuvvet ve özel harekat polisleriyle toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) sağladı.
Maaş kuyruğunda bekleyen Mücahit Çelik isimli öğretmen, mobil şube kurulmasaydı Ağrı’nın Patnos ilçesine gitmek zorunda kalacaklarını belirterek, "Soruna kısa sürede çözüm bulduğu için Kaymakam Bey’e teşekkür ediyoruz. Memur ve işçiler para çekmek için Patnos’a veya Muş’a gidiyorlardı. Bu sıkıntı kısmen de olsa çözüldü" dedi.