Tonbul, Muratpaşa Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Tonbul, Muratpaşa Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, “Muhtarlarla Çözüm Topluluğu Projesi” çalışmaları kapsamında Uncalı Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’nda Muratpaşa ilçesi mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcıları İsa Yılmaz, Alper Bostancı ve Fahri İnceyavuz, asayiş, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, siber suçlarla mücadele, bölge trafik denetleme, trafik denetleme, trafik tescil, basın ve halkla ilişkiler, toplum destekli polislik şube müdürleri ve amirleri, polis merkez amirleri, mahalle polisleri katıldı.
İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul toplantıda yaptığı konuşmada, yürütülen tüm projelerin amacının güvenli bir şehir oluşturmak olduğunu vurgulayarak,“Sizler vatandaşın sesini devlete ulaştıracak seçilmiş kişilersiniz. Kamu gücünü elinde bulunduran biri olarak değil vatandaşın yerine kendimizi koyarak hizmet etmeliyiz. Memur, devletin ve milletin kuludur. Bir devletin güçlü olması için milletinin o devlete inanıp güvenmesi gerekir. Muhtarlar olarak sizler vatandaşın sorun, öneri ve taleplerine ne kadar çok duyarlı olursanız vatandaş da devletine o denli inanır ve güvenir. Güvenlik konusunda vatandaştan gelen olumlu ve olumsuz eleştirileri bize ilettiğiniz sürece bizler çevremizi daha iyi görür ve daha kaliteli hizmet veririz” dedi.
Projede "Yaşanabilir kentler ancak yaşanabilir mahallelerden oluşur" ilkesinden yola çıktıklarını belirten Tonbul şunları kaydetti:
”Sizlerle yürütmekte olduğumuz ‘Muhtarlarla Çözüm Topluluğu’ projemizin çalışmaları devam etmektedir. Yıl sonunda bu projenin sonuçlarını değerlendireceğiz. Eksiklikler var ise bunları gidermeye yönelik çalışmalar yapacağız. Antalya yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip. Her yıl 13 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bir şehir. Buna rağmen en güvenilir ve en yaşanabilir kentler arasında yer almaktadır. Bu itibarla güvenlik hizmeti konusunda eksikliklerimizi tespit ederek daha iyisini yapmak için çalışmak durumundayız. Bunu sağlamak için de vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var.”
Muratpaşa ilçesinin suç çeşitliliği açısından hareketli bir yer olmasına rağmen, özellikle son bir yılda geçmiş yıllara göre suç oranlarının düştüğünü belirten Tonbul, bu başarıda mahalle muhtarları ve vatandaşlarla kurulan iletişim ve işbirliğinin öneminin büyük olduğunu belirtti. Tonbul muhtarlara, “Bu başarılı sürecin devam etmesi için www.antalya.pol.tr adresinde yer alan Muhtarlarla Çözüm Topluluğu bölümüne Emniyet Müdürlüğü olarak güvenlik alanında verdiğimiz hizmetler konusunda olumlu olumsuz tüm eleştirilerinizi, özellikle de vatandaşlardan sizlere gelen sorun ve önerileri bizlere iletmeye devam edin” dedi.